2019.12.09., hétfő - Natália Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A motiváltabb csapat nyert

2018. december 17. hétfő, 19:20
Szerző: B. I.
Aqvital FC Csákvár - ZTE FC 2-1 (2-1). NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Csákvár,150 néző. Jv.: Oláh. Gólszerzők: Nagy Zs. (15., 21. p.), illetve Horváth K. (1. p.)

ZTE: Szemerédi - Szabó,  Lesjak, Devecseri, Bedi - Babati (Gajdos 46. p.), Madarász (Novák 68. p.) Barczi, Kiss, Hudák (Szépe 46. p.) -  Horváth K. Vezetőedző: Dobos Barna.

Már az első támadásából gólt szerzett az egerszegi csapat, a kezdés álomszerű volt, a folytatás elmaradt. A korai gól után, a ZTE hagyta talpra állni ellenfelét. Úgy nézett ki, fejben azt gondolták a játékosok, hogy itt már nem lehet gond. A Csákvár azonban letámadott, rendre megnyerte  a párharcokat és húsz perc alatt megfordította a vesztésre álló találkozót. A hazaiak jóval agresszívebben játszottak, mint  az ellenfelük. A  ZTE-nek a gólon kívül mindössze egy lehetősége akadt, a csákvári kapus azonban védett. A másik oldalon Szemerédinek több dolga akadt. Szünet után valamivel aktívabb lett  a zalai csapat, ami abban nyilvánult meg, hogy gólhelyzetek nélkül enyhe mezőnyfölényben játszott.  A hazai kontrák ugyanakkor rendre veszélyesek voltak,  bár  a Csákvár sem szerzett újabb gólt. Megfigyelhető volt, hogy  a hazai védők s könnyedén állították lesre a zalaiakat. Az egyetlen igazán nagy helyzet egy szabadrúgás után alakult ki a hazai kapu előtt, azonban előbb a  csákvári kapus védett, majd az ismétlés mellé szállt.

A motiváltabban játszó hazai csapat megérdemelten nyert, a ZTE teljesítménye meg sem közelítette a Siófok ellenit. A vereség azt jelenti, hogy  a ZTE lecsúszott az első helyről, a rendkívül szoros mezőnyben a második helyen tért téli pihenőre. Ha hozzá vesszük, hogy  összes riválisának vendége lesz a tavasz során, akkor  a feljutás szempontjából kemény „második félidő” vár  a ZTE-re.  A mérkőzés megmutatta, hogy a keret további erősítésre szorul.

Értékelés:

Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Az első félidőben képtelenek voltunk megoldani a védekezést, abból átmenni támadásba. Az egyenlítésre, így is volt esélyünk, de nem sikerült.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK