2021.09.24., péntek - Gellért, MercédeszZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A nagykanizsai önkéntesek is átvették eszközeiket

2018. január 05. péntek, 17:24
Sajtóközlemény
A zalaegerszegi ünnepség után a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksággal együttműködési megállapodással rendelkező önkéntes tűzoltó egyesületek is átvehették a tavalyi pályázaton elnyert eszközeiket.

A harminchárom pályázó Zala megyei önkéntes tűzoltó egyesület közül tizenhárom vehette át ma a 2017. évi pályázaton elnyert szakfelszereléseket, védőeszközöket, kéziszerszámokat és egyéb olyan támogatást, amelyre a pályázati kiírás kiterjedt. Az elnyert támogatás összege az említett Kanizsa környéki egyesületek tekintetében 9,6 millió forint. Mivel a tűzoltóparancsnokságok működési területe sok esetben túlnyúlik a megyehatárokon, és nincs ez másként Nagykanizsa esetében sem, így az eseményen négy somogyi tűzoltó egyesület is ezen az ünnepségen juthatott hozzá az eszközökhöz – írta honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Egri Gyula tűzoltó ezredes, megyei igazgató szerint a pályázat azért is fontos, mert ahhoz, hogy az egyesületek a lehető legmagasabb színvonalon tudják ellátni önként vállalt tevékenységüket, a lelkes, elszánt és jól felkészült tagoknak jól működő eszközökre is szükségük van, melyhez a központi költségvetés évről évre egyre növekvő keretet biztosít. Az igazgató megköszönte az önkéntesek áldozatos, a közösség érdekében elvégzett munkáját az új évre pedig minél kevesebb beavatkozást kívánt.

Cseresnyés Péter, államtitkár, országgyűlési képviselő elmondta, hogy nagyra becsüli, hogy a hétköznapi munka és feladatok mellett, marad még idejük önkéntesen végezni ezt a sokszor veszélyekkel járó tevékenységet. Szabadidejüket nem sajnálva a közösségükért, a településükért és embertársaikért tesznek. Cseresnyés Péter, államtitkár szerint a kormány köszönetét leginkább azzal tudja meghálálni, hogy a központi költségvetésből lehetőséget biztosítanak szakmai fejlődésükhöz, eszközparkuk bővítéséhez. Az önkéntesek támogatására fordítható összeg évről évre növekedik, 2017-ben a 2010-es százhúszmillió forint ötszöröse, jövőre pedig már 700 millió forint áll majd rendelkezésre.  

Nagykanizsa vonzáskörzetéből az alábbi 13 tűzoltó egyesület indult sikerrel a pályázaton:

Balatonmagyaród Községi Tűzoltó Egyesület

Becsehelyi Tűzoltó-Mentő, Hagyományőrző-Kulturális és Ifjúsági Egyesület

Dunántúli "ST." Flórián Olimpiai Sport és Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület (DOHÖTE)

Gelsei Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Gyékényesi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület

Körzeti Tűzoltó Egyesület Letenye

Miháldi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Murakeresztúri Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Önkéntes Tűzoltó Egyesület Vése

Önkéntes Tűzoltó Egyesület Zalakaros

Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Iharosberény

Szepetneki Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Szőkedencsi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK