2018.06.22., péntek - PaulinaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A sírból visszahozott pont

2017. szeptember 25. hétfő, 11:04
Szerző: B. I.
ZTE FC - Budafoki MTE 2-2 (0-1). Merkantil Bank Liga NB II 10. forduló, Zalaegerszeg, Zalaegerszegi Városi Stadion.

Jv: Szilasi Szabolcs, (Barna Gábor, Aradi József, Mohos Milán). Gólszerzők: Kertész T. (90.), Vernes R. (90+3.), ill. Margitics A. (32.), Ihrig-Farkas S. (49.). Kiállítva: Fekete M. (88. Budafoki MTE).

ZTE: Szappanos P., Forgács A., Vernes R., Babati B., Nagy G., Végh G., Polényi G., Szabó M. (67. Kertész T.), Dubek T. (55. Balázs Zs.), Ekker M. (61. Fujsz R.), Nagy T. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Budafok: Somogyi Cs., Margitics A. (82. Fekete M.), Vég B., Ihrig-Farkas S. (76. Vankó I.), Filkor A., Harsányi I., Kercsó B. (88. Kirják H.), Khiesz K., Pölöskei P., Csizmadia Cs., Vaszicsku G. Vezetőedző: Prukner László.

Alaposan elaltatta a ZTE csapatát a fővárosi együttes. Pruckner László, a vendégek mestere a központi sportlapban arról panaszkodott, hogy hat alapembere hiányzik a csapatból. Ezt nem lehetett észre venni, a vendégek felvállalták a nyílt játékot, és az első húsz percben több helyzetet is kihagytak. A ZTE mindössze egy Babati lövéssel veszélyeztetett. A folytatásban is a vendégek játszottak jobban, a párharcok nagy részét megnyerték. Egy átlövésből szerezte meg a vezetést a vendégcsapat. A hazaiakat a gól sem rázta fel, továbbra is körülményesen, lassan játszottak.

Szünet után gyorsan növelte előnyét a fővárosi csapat és egyre magabiztosabban játszott. Jól védekezett, nem hagyta a ZTE-t lendületbe jönni, kontrái viszont rendre veszélyesek voltak. A ZTE első igazán nagy lehetőségét Balázs hagyta ki, Babati beadását a kapu torkából fölé lőtte. A másik oldalon Forgács és Szappanos kis híján összehozta a harmadik fővárosi találatot, de a kapufa mentett. A hajrára beszorította ellenfelét a zalai csapat. A vendégek közül egy játékost reklamálásért kiállított a játékvezető. Egy bombagóllal előbb szépített a ZTE, majd a hosszabbításban egyenlített és megmentett egy pontot.

Az újonc ellen nem kellő hozzáállással lépett pályára a hazai csapat. A vendégek már győztesnek látszottak, a ZTE szerencsés körülmények között mentett egy pontot.

Értékelés:

Zoran Szpisljak, a ZTE vezetőedzője: - Gratulálok a Budafoknak. Tudtuk, hogy egy szervezett csapat érkezik hozzánk. A mérkőzés elején megvoltak a helyzeteink, igaz a vendégeknek is.  Sírból hoztuk vissza az egy pontot, ezért gratulálok játékosaimnak, de tanulnunk kell a mérkőzésből.

Pruckner László, a Budafok vezetőedzője: - Úgy látszik nekem nincs szerencsém a ZTE stadionban. Egy megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből, buta hibát követtünk el a gólok előtt. Gondot okoz, hogy kevesen is vagyunk. Nagyon sajnálom az elmaradt győzelmünket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK