2019.05.23., csütörtök - Dezső Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A végén jobban koncentráltak a hazaiak

2018. május 17. csütörtök, 08:50
Szerző: B. I.
Falco-Vulcano KC Szombathely - Zalakerámia ZTE KK 91 - 88 (22-33, 23-22, 23-19, 23-14). NB I negyeddöntő, férfi kosárlabda-mérkőzés, Szombathely, 2700 néző. V: Papp P., Praksch P., Farkas G.

Falco: Govens (24/9), Perl (17/3), Váradi B. (10), Boriszov (4), Taylor (14). Csere: Pustahvar (5/3), Norfleet (13/3), Tóth N. (4). Edző: Szrecsko Szekulovics

ZTE: Kinney (8), Vaughn (13), Benke (14/6), Szabó Zs. (11/9), Radics (28/3). Csere: Horváth Á. (12/6), Mohácsi (2), Doktor, Mikovics, Kiss R. Edző: Bencze Tamás

A ZTE nagyszerűen kezdte a találkozót. Az első negyedben jól védekezett és jó ritmusban támadott. Főleg Radics járt élen a pontgyártásban. A második tíz percben erősítettek a hazaiak, de a zalaiak biztosan tartották tíz pont körüli előnyüket. Radics jól játszotta ki a labdákat a palánk alól, amiből ültek a ZTE hárompontos dobásai. A vendégek az első félidőben több mint 64 százalékos extra dobó teljesítményt produkáltak.

A kérdés az volt, hogy meddig bírja a ZTE a tempót? Fordulás után csökkent a zalaiak előnye (23. p.: 51-57)., de a hazai kosarakra egy ideig rendre válaszoltak. Radicsot, Tóth N. megfogta és a ZTE kinti dobásai sem voltak már olyan pontosak, mint az első félidőben. A hazai csapat szigorított védekezésén, több lerohanásos támadása is könnyű kosárral zárult. A 32. percben át is vette a vezetést (75-74). A hátra lévő percekben fej-fej mellett haladt a két együttes. A hajrában a Falco dobott pontosabban. Vaughn két lehetőségét is elrontotta, ami döntőnek bizonyult. Nyert a hazai csapat.

A ZTE az első félidőben extrát produkált, szünet után már a Falco jobban figyelt Radicsra és a kinti dobások sem jöttek be igazán. Szoros csatában nyert a vasi csapat.

A három mérkőzésig tartó páros csata állása 1-0 a Falco javára.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Gratulálok a Falconak, ugyan akkor csalódott is vagyok, mert a mérkőzés nagy részében mi irányítottunk. Sajnos, a hajrában egy kis plusz koncentráció hiányzott. Pénteken megpróbálunk egyenlíteni.

Szrecsko Szekulovics, a Falco edzője: - Ahogy előzetesen gondoltam, nagyon nehéz mérkőzést vívtunk. Gyenge védekezéssel kezdtünk, amit a rutinos ZTE kihasznált. A második félidőben aztán rendeztük a sorainkat, főleg a védekezésünket, így visszajöttünk a meccsbe és szoros hajrában kicsikartuk a győzelmet.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK