2020.06.04., csütörtök - Bulcsú Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Adomány az idősek otthona javára

2019. augusztus 27. kedd, 17:54
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az idén negyedik alkalommal megrendezett landorhegyi lecsónap ezúttal is jótékony célokat szolgált, Zalaegerszegen. A nyár egyik legtipikusabb házias ételének elkészítésére 14 társaság vállalkozott, köztük a Gondviselés Háza csapata. A vacsora bevételéből 200 ezer forint gyűlt össze, amit az idősek otthona javára ajánlották fel.

Zalaegerszegen sem nagyfesztivál, sem településrészi rendezvény nincsen jótékonyság nélkül, fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester az adomány jelképes átadásával összekötött sajtótájékoztatón. Mint mondta, ez az odafigyelés mindenkit, a főzőcsapat tagjait, a vásárlókat és a kezdeményezettet is jó érzéssel tölti el. Felidézte, hogy idén 18. alkalommal rendezték meg a jótékonysági főzőversenyt, melyre a szeptember 6. és 8. között megrendezendő Országos Vadpörkölt- és Borfesztiválon is sor kerül. Rekord résztvevővel, hiszen 110 főzőcsapat, mintegy 600 fővel készít majd ízletes vadételeket a Kisfaludy utcában, a szombati napon.

Jótékonysági akciókkal minden évben a városrészek is előrukkolnak. Ebbe a sorba illeszkedik a landorhegyi lecsónap is, melynek idei kedvezményezettje a Gondviselés Háza. A polgármester felidézte, hogy a 2015-től a volt Pais-iskolában. működő intézmény július elsejétől a szombathelyi egyházmegye fenntartásába került. Jelentős fejlesztés indulhat el a következő időszakban, amellyel bővülhet a nappali ellátás, továbbá a hospice ellátás feltételei is megteremtődnek. Az önkormányzat is fontosnak tartja ezt, ezért ingyenesen átadta az épületrészt az idősek otthona új fenntartója számára.

A Keresztury VMK terének rekonstrukciója miatt idén a Landorhegyi Általános Iskola udvara adott helyet a lecsónapnak. A városrészben az elmúlt öt évben szinte valamennyi intézmény megújult. A sort a Ganz Ferenc Szakgimnázium folytathatja, melynek több mint 700 millió forintos fejlesztése a jövő évben indulhat el, jelentette be Makovecz Tamás önkormányzati képviselő. Az augusztus elejei főzőversennyel kapcsolatban csalódottságának adott hangot a tekintetben, hogy a várt nagy látogatói létszám az aznapi esőzés miatt elmaradt. Egyúttal bizodalmát fejezte ki, hogy az összegyűlt 200 ezer forint segítségére lesz a városrészben működő idősek otthonának.

Marx Gyuláné, a Gondviselés Házának intézményvezetője azt mondta, hálásan köszönik az adományt. Meghívásnak értékelik a gesztust, ezért azon lesznek, hogy minél jobban beilleszkedjenek a településrészi önkormányzat életébe. A támogatásból szalonnasütőt építenek, amelyre már régóta vágytak a lakók, illetve a teraszt ernyővel árnyékolják le.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK