2021.11.28., vasárnap - StefániaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Ajándék gyermeknapra

2017. május 16. kedd, 19:12
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Zalaegerszegi Gasztrokulturális Egyesület állami gondozásban lévő gyerekeket lát vendégül az Egervári Várkastélyban megrendezendő gyermeknapi programokon. A belépőket a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat otthonában adták át.

A gyermeknapi fesztiválra való meghívással azoknak a gyerekeknek szeretnének felejthetetlen élményt nyújtani, akik család és szülők nélkül nőnek fel, mondta el az adományozás céljáról Székedli Bertold, az egyesület elnöke. Május 26-án az Alma Együttes koncertjén vehetnek részt a nagyobbak, míg a kisebbek a május 27-i gyermekfesztiválon, ahol kézműves foglalkozásokkal, más szórakoztató programokkal, étellel-itallal várják őket vendégségbe.

A zalaegerszegi otthon lakóinak

Az intézmény a fenntartó lehetőségei szerint igyekszik értelmes és szórakoztató programokat biztosítani a szabadidő eltöltéséhez, fűzte hozzá Horváth Gyöngyi, megbízott intézményvezető, aki úgy fogalmazott, számukra ez a felajánlás nagyon nagy lelkű és értékes, amit köszönettel vesznek a gyerekek nevében.

Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgató-helyettese szintén köszönetét fejezte ki a felajánlásért. Egyúttal méltatta a város önkormányzatát, mert a gyerekek látogathatják a városi programokat, sőt egyes rendezvényeken gyűjtést is szerveztek a zalaegerszegi otthon számára, ahol jelenleg negyvenen élnek a közel 500 megyei gondozott közül.

A gyerekek kis műsorral lepték meg az adományozókat az átadáson, melyen részt vett Balaicz Zoltán polgármester is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK