2024.07.19., péntek - EmíliaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Álmodd újra Egerszeget - Ingyenes művészeti workshop a Múzeumok éjszakáján

2024. június 19. szerda, 20:46
ZalaMédia
A Göcseji Múzeum pincerendszerében a Múzeumok éjszakáján napközben a zalaegerszegi ifjúságot és a felnőtt közeget is megszólító ingyenes művészeti workshopokra kerül sor, feldolgozva városunk múltját, jelenét és jövőjét.

Még lehet regisztrálni az ingyenes kreatív programra

Remek lehetőséget kínálva ezzel a közösségi kreatív alkotásnak. A programot a Kollázs Kulturális Egyesület szervezi. Az alkotófolyamatok egy közös bemutató térrel zárulnak, ahol megnyílik az interaktív kiállítás mindenki előtt, és lehetőséget kínál a látogatóknak, hogy tovább bővítsék a kiállítást saját alkotásaikkal zenei kíséretben.

14-20 óra között három tematikus workshop várja az érdeklődőket (ezek zárt foglalkozások, regisztráció szükséges; egy fő csak egy workshopra tud regisztrálni!).
- Intuitív képzőművészet
- Kreatív írás
- Színjátszótér

SZÍNJÁTSZÓ TÉR
Kihasználva a KAZAMATA tér adottságait közösségi színjátszó teret elevenítünk meg. Múltbéli élményeinken keresztül, jeleneteket készítünk, ismerkedünk a színház világával, önmagunkkal- könnyedén és játékosan. Mert a színház mindenkié.
Témakör: Milyen volt
Korosztály: 14+
Létszám: 10-15 fő
Mentor: Ecsedi Csenge Berta – rendező

KREATÍV ÍRÁS
Kreatív írói workshop, amely kifejezetten a fiatal generációt szólítja meg. Milyennek éli meg a jelen ifjúsága a mindennapokat: reflektálva a városra, iskolára, környezetére. Mi az, amiben ki tud bontakozni az alkotó, és mi az, amiben nem? Mit üzen Ő a világnak és a környezetének? Születhet bármilyen irodalmi alkotás (novella, vers, stb.) a lényeg az ÜZENET.
Témakör: Én és a világ
Korosztály: 12-18 éves korig
Létszám: 10-15 fő
Mentor: Karáth Anita- költő, pedagógus

INTUITÍV KÉPZŐMŰVÉSZET
Mit gondolunk a jövőről, vajon milyen irányba tartunk most és milyen irányba mehetnénk tovább, ha közösséget alkotunk. Különböző anyagok felhasználásával, a festészet és grafika erejével a Kazamata terében az alkotók közösen hoznak létre egy jövőképet.
Témakör: Merre tartunk
Korosztály: 12+
Létszám: 10-15 fő
Mentor: Csiszér Csilla Viola- látványtervező, képzőművész

A workshopokat követően a program a következőképpen alakul:

20.00-20.30 óra: „Álmodd újra Egerszeget” színházi és képzőművészeti nyitott kiállítás a workshopon elkészített alkotásokból.
20.30-22.30 óra: Nyitott tér – kiállítás látogatása és szabad bővítése.
20.30-22.30 óra: DJ JORDEN bakelitlemezeken keveri össze az arra látogatóknak a múlt ritmusait a jelen és jövő hangzásaival.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK