2018.06.24., vasárnap - IvánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Álomszerű kezdés után vereség

2018. január 08. hétfő, 11:34
Szerző: B. I.
KTE Duna Aszfalt - Zalakerámia ZTE 85-75 ( 17-33, 26-15, 18-12, 24-15). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Kecskemét, 800 néző. Jv.: Papp, Praksch, Pozsonyi.

KTE: Pongó (19/9), Thompson (16/3), Djeraszimovics (18), Dramicsanin (9), Karahodzsics (8). Csere: Wittman (13/6),  Horváth K.,  Molnár (2). Vezetőedző: Forray Gábor.

ZTE: Kinney (13/6),  Vaughn (7), Benke (20/3), Szabó (4), Radics (16). Csere: Mohácsi (5/3),  Horváth Á. (5/3),  Kis (5/3). Vezetőedző: Bencze Tamás.

Álomszerűen kezdett riválisa otthonában  a ZTE (3. p.: 6-13). A vendégek jól védekeztek,  gyorsan és pontosan támadtak, amire nem volt ellenszere  a hazai csapatnak. Az első negyedben extra dobó százalékot produkált a ZTE (76 százalék).  A vendégek lendülete egy ideig még tartott, Mohácsi hármasa után 21 ponttal is vezettek (12. p.: 17-38). A ZTE azonban ahelyett, hogy összeroppantotta volna ellenfelét, elkezdett könnyelműsködni. Eladott labdák, pontatlan dobások után felzárkózott a hazai csapat. A vendégek a második negyed utolsó hat percében mindössze két pontot dobtak. Hiába kért Bencze Tamás kétszer is időt, a ZTE nem talált vissza a helyes útra. A szünetben azonban még így is vezetett  öt ponttal.. A vendégek támadásbéli gyengélkedése tovább folytatódott a harmadik negyedben is,  öt perc alatt mindössze öt pontot dobtak. A hazaiak egyenlítettek (25. p.: 53-53) és  a vezetést is átvették.  A ZTE ettől kezdve futott az eredmény után. A záró tíz perc közepén  a házigazdák  megléptek (35. p.: 75-66), innen már nem volt vissza út  a ZTE számára.

Nagy győzelmi lehetőséget hagyott ki  a zalai csapat. Jelentős előnye birtokában nem azt tette, amit a KTE Egerszegen. Nem roppantotta össze a ZTE-t. A vendégek hagyták a padlóról  felállni a hazaiakat, akik éltek a lehetőséggel és bravúros győzelmet arattak. A ZTE-nek az alapszakasz végén még nagyon hiányozhat ennek a mérkőzésnek két pontja.

Értékelés:

Kis Attila, a ZTE technikai vezetője: - Jól kezdtük  a mérkőzést és jelentős előnyre tettünk  szert. Utána érthetetlen módon elkezdtünk kapkodni, így a hazaiak feljöttek. A második félidőben egál mérkőzést játszottak a  csapatok. A hajrában a KTE  hibázott kevesebbet , így megnyerte  a mérkőzést.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK