2021.03.01., hétfő - AlbinZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Ante Nazor lesz a ZTE KK új vezetőedzője

2020. január 17. péntek, 11:50
Közlemény
A ZTE KK szakmai vezetőinek sikerült a mai nappal megállapodni a csapat új vezetőedzőjével, aki a horvát Ante Nazor lesz.

Stárics Kornél ügyvezető tájékoztatása szerint több edző is volt a képzeletbeli kalapban, többükkel személyesen tárgyaltak is, végül Ante Nazor mellett döntöttek.

A 41 éves horvát tréner 2008-ban kezdte el karrierjét edzőként. Irányította a KK Zadar, a KK Split és a KK Cibona VIP Zagreb együttesét. Dolgozott a boszniai HKK Posusje és a HKK Capljina Lasta és a macedón KK MZT Skopje Aerodrom csapatainál.

Letette a névjegyét a horvát utánpótlás válogatottaknál is, hiszen edzői karrierje kezdetén Vlado Vanjak edzőjeként a 2008-as 18 év alattiak Európa bajnokságán bronzérmet nyert. Ezt követően segítette Boro Kurtović-t a 2009-es az U19-es világbajnokságon, ahol ismét bronzérmet nyert. A következő évben is folytatta az érmek nyerését: aranyérem a 2011-es U-16 Európa bajnokságon, bronz a 2012-es U-17-es világbajnokságon, ezüstérem a 2013-as U-18 EB-n, bronz a 2014-es 18 év alatti Európa bajnokságon és ezüst a 2015-ös 18 év alatti világbajnokságon.

Ante Nazor személyesen utazott el Splitből, hogy tárgyaljon a döntéshozóinkkal és az általa képviselt szemlétet és kosárlabda kultúra meggyőzte a szakmai stábot, akik a szezon végéig megegyeztek a trénerrel. Klubunknak opciós joga van a 2020/21-es szezonra is, de a folytatásról csak az idei bajnokság végén döntenek.

Szombaton még Heinrich Róbert irányítása alatt játszik csapatunk az Oroszlány ellen, de hétfőtől, már Ante Nazor irányítja a szakmai munkát. Az alapszakasz hátralévő részében a célunk nem lehet más, mint a középszakaszban a nyolc közé kerülés, amire reális esélye még maradt a csapatunknak - áll a közleményben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK