2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Átadták a Zalaegerszegi Adományközpontot

2018. június 08. péntek, 18:53
Szerző és fotó: Antal Lívia
A városban olyan sok jólelkű ember él, kiknek adományai révén nemcsak a sorstársakat, de a szociális intézményekben élőket is tudják segíteni, fogalmazott a Zalaegerszegi Adományközpont átadásán – indokolva annak létrehozását – a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületének elnöke.

 

Dudás Gyula felidézte, hogy tavaly karácsonykor csúcsosodott ki mindez, amikor is kereskedők, vendéglátósok, valamint fiatal sportolók segítségével élelmiszer-adományt gyűjtöttek. Az erről szóló médiahírek után „adománycunami” érkezett hozzájuk, amivel kellett valamit kezdeni. Tolvaj Márta alpolgármesterrel egyeztettek, hogyha a többi helyiséget is megkapnák a Balatoni út 3. földszintjén, akkor az egész várost, a gyermek- és szociális intézményektől kezdve az iskolákig tudnák támogatni. A képviselő-testület is melléállt az ügynek, így egy hónap alatt minden helyiséget „berendeztek” adományokkal, ruhákkal, cipőkkel, könyvekkel, kerekesszékekkel.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos arra hívta fel a figyelmet, hogy a rászorulóknak nemcsak karácsonykor, hanem az év minden napján szüksége van támogatásra. Méltatta, hogy az egyesület az adományközpont kialakításával az adakozó jó szándékot is segíti, hiszen ide el lehet hozni a feleslegessé vált holmikat. Hozzátette, más városok és falvak számára a megyében a zalaegerszegi követendő példa lehet.

Balaicz Zoltán polgármester azt hangsúlyozta, hogy Zalaegerszeg az összefogás és a segítségnyújtás városa, melynek ékes bizonyítéka, hogy már évek óta minden rendezvényen jótékonysági akciót is hirdetnek. Mindez üzenetértékű a város lakossága, de különösen a fiatalok számára, hogy van kiért és kikkel együtt jót cselekedni, mely által ők is jobban érezhetik magukat. Mint mondta, a közgyűlés egyhangúlag döntött arról, hogy az egyesület használatába adja az összesen 130 négyzetméter alapterületű helyiségeket az épület földszintjén. Ez most egy próbaprojekt, ami 2018. május 31-től 2019. április 30-ig tart, melyet követően értékelni fogják az együttműködést.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK