2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Autóipari beszállítói gyár épül Zalaegerszegen

2024. május 29. szerda, 20:21
ZalaMédia
Hosszú előkészítés és több körös tárgyalás jelentették be Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, hogy 10 ezer négyzetméter nagyságú gyár épül Zalaegerszegen, a Zala ZONE Járműipari Tesztpálya és a Rheinmetall gyár mellett.

A fejlesztés 210 új munkahelyet teremt

A FLEX új üzeme a magyarországi autógyártóknak (így például a BMW-nek) gyárt majd nagyfeszültségű elektromos és hibrid járműalkatrészeket. Emellett a Ford és a Volkswagen vállalatokkal is szerződéses kapcsolatba kerül a cég.

A fejlesztés 210 új munkahelyet teremt, melyből 20 álláshely magasan kvalifikált lesz és a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódik. A beruházás értéke 35 milliárd forint (10 milliárd forint az új iparcsarnok megépítése, 25 milliárd forint pedig az automatizált csúcstechnológia). A 10 ezer négyzetméteres új üzem építése még a nyáron elkezdődik és várhatóan 2025 nyarán készül el.

A 35 milliárd forint értékű projekt megvalósulását 7,8 milliárd forint állami támogatással segíti a kormány, a részleteket Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Paul Baldassari, a FLEX elnöke, Péter Ágota, a FLEX alelnöke, Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő jelentette be.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK