2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Befejeződött az alsóerdei kerékpárút szabadidőpark és Sugár utca közötti szakaszának felújítása

2024. május 12. vasárnap, 20:27
ZalaMédia
Címkék:
A 2024-ig tartó önkormányzati ciklus kiemelt célja volt a kerékpárutak fejlesztése. Egyrészt, hogy Zalaegerszeget minden irányból kapcsolódjon be az országos kerékpáros úthálózatba.

Másrészt pedig, hogy a városon belül a kerékpárút hálózat folytonos legyen: a hiányzó szakaszok épüljenek meg, a meglévőket pedig újítsák fel.
Minderről az Alsóerdőn beszélt Balaicz Zoltán polgármester és Szilasi Gábor, a térség önkormányzati képviselője abból az alkalomból, hogy megújult a kerékpárút szabadidőpark és Sugár utca közötti szakasza.

Elhangzott: 2019 óta összességében 22 kilométer hosszúságú kerékpárutat építettek ki. A mostani beruházás 462 méteres szakaszon valósult meg, nettó 22,4 millió forint értékben, az önkormányzat finanszírozásában.

A felújítás során először a meglévő aszfaltburkolatra homokos kavicsréteget terítettek le, majd cementkötésű, hideg remix eljárással a meglévő pályaszerkezet és a leterített homokos kavics felmarásával, átkeverésével megerősítették a pályaszerkezetet. A bekevert alépítmény tömörítése után, az 1478 m2 felület emulziós permetezése következett. Zárórétegként, a teljes felület 5 centiméter vastagságban, AC 8 minőségű kopóréteget kapott. Befejező munkaként felfestették a burkolati jeleket.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK