2020.04.04., szombat - Izidor Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Befejeződtek az útfelújítások

2019. augusztus 03. szombat, 13:05
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Takarék közben, a Toposháza és a Futrinka utcákban is befejeződtek a felújítási munkálatok, amelyeket a zalaegerszegi önkormányzat 1,7 milliárdos infrastrukturális fejlesztési csomagja keretében valósított meg.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, az állami támogatás 29 helyszínen tette lehetővé utak, járdák és parkolók rendbetételét a városban. Ebből a három legnagyobb értékű beruházás maradt hátra: a Keresztury VMK előtti téren és a Mátyás király utcában már folynak a munkálatok, a sportcsarnok előtti téren pedig hamarosan megkezdődnek. A Takarék közben tavaly bruttó 15,2 millió értékben kicserélték az ivóvíz- és a szennyvízcsatorna-vezetékeket. Ezt követte idén az útburkolat aszfaltozása 138 méteren, és a térköves járda megépítése 19 méteren, bruttó 23,5 millió forintos költséggel.

Dékány Endre, a városrész önkormányzati képviselője felidézte, hogy áldatlan állapotok uralkodtak a Takarék közben, melynek rekonstrukciója öt évvel ezelőtt kezdődött meg. Először a keleti oldalon, majd a nyugati oldalon újították meg a közművek cseréjével együtt az úttestet, a járdát és a parkolót a tömbbelsőben. A harmadik ütem az 1,7 milliárdos infrastrukturális fejlesztési program részeként valósult meg, amikor is a Petőfi útról a Takarék közbe vezető útszakaszt és járdát tették rendbe.

Szilasi Gábor, Balaicz Zoltán és Sándor Dénes György a Toposháza utcában

A Toposháza utcában 651 méteren építettek aszfaltos utat, melynek köszönhetően a bazitai városrészben élők a Zalaegerszeg és Gellénháza közötti főúton haladva is elérhetik a várost.

Sándor Dénes György, a településrész önkormányzati képviselője a helyszíni bejáráson elmondta, hogy ez egy murvás út volt, amelyen a lezúduló csapadék nagyon sok problémát okozott. Ennek megoldására csapadékvíz-elvezető műtárgyat, az út keleti oldalán 300 méter hosszban betonelemekből álló árkot építettek, amit az útburkolat alatt kötöttek össze a nyugati árokkal. A beruházás költsége az aszfaltozással együtt meghaladta a bruttó 50 millió forintot.   

A Futrinka utcában a zúzalékos burkolatú utat aszfaltozták le 72 méter hosszban, ami bruttó 2,2 millió forintba került.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK