2022.07.01., péntek - Tihamér, AnnamáriaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Borkiválóságok könyve

2016. augusztus 16. kedd, 17:10
Szerző: Horányi Árpád
Keszthelyen, a Balaton Színházban mutatták be a napokban a Földművelésügyi Minisztérium kiadásában megjelent Borkiválóságok Könyve című kötetet, s adták át a régió fehér- és rozéboraival elnyert kiválósági okleveleket.

A kötet számos birtokot, pincészetet mutat be az ország minden részéből, olvasmányos ízelítőt adva az Országkóstolóból, ami már védjegy lett. Útmutatóként szolgálhat a könyv ahhoz, hogy mindenki megtalálhassa az ízlésének legjobban megfelelő, legkiválóbb rozé- vagy fehér bort, - ahogy az ajánlásban írja dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A tárca vezetője megjegyzi: a magyar borászat ma minőségi korszakváltását éli. Ez elhivatott borászoknak, és az igényes fogyasztóknak köszönhető, akik mindinkább a hazai minőségi borok mellett teszik le voksukat.

A termelők körében tartott kötetbemutatón a Nemzeti Borkiválósági Program eddigi 3 évéről szólt dr. Kiss Eliza ötletgazda, a földművelésügyi tárca kiemelt borgazdasági feladatokért felelős miniszteri biztosa.

- A kiépített minősítő rendszer jól működik, a tárca és a szakmai szervezetek professzionálisan, összehangolt munkarendben működnek együtt - mondta.  - Mindemellett az idő haladása megköveteli a fejlődést, széles körben és folyamatosan együtt kell dolgozni azért, hogy mind kiválóbb minőségű borok kerülhessenek a fogyasztókhoz, és a borászok is elégedettek legyenek.      

A miniszteri biztos hangsúlyozottan szólt arról a célról is, hogy a borkiválóság piaci értékű brand legyen. Majd a balatoni régiót képviselve Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke gratulált a könyvbe bekerült termelőknek. Mint mondta: trendek és márkák jelennek meg a kötetben, a Balatoni Kör lokális szerepet vállal a valódi tartalom népszerűsítésében. Ezáltal is megerősítést nyerhetnek a helyi termékek, ami egyik kiemelt célja a civil szervezetüknek. Szólt az elnök a Balaton bora választásról is, ami ugyancsak fontos népszerűsítő program.      

A kötetben a balatoni régió zalai térségéből a keszthelyi Bezerics Borászat kiválósági oklevelet nyert pátria 2014-es bora szerepel.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK