2024.07.13., szombat - JenőZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Borünnep a kertbarátoknál

2023. november 22. szerda, 17:45
Szerző, fotó: Bánfi Kati
Az 55 évvel ezelőtt alakult Zalaegerszegi Kertbarát Kör tagsága 50. Márton-napi rendezvényére, azaz az újbor megáldására gyűlt össze jelenlegi székhelyén, a Városi Művelődési Központban.

Az egyesület vezetője, Mrakovics Miklósné, aki e jeles napot saját költeményű soraival köszöntött, elmondta: a szokásos módon szervezték meg az immár félévszázados hagyományőrző napjukat, mivel ősz elején már megünnepelték a fennállásuk 55. évfordulóját. A rendezvényt köszöntötte Gecse Péter alpolgármester is. Mint fogalmazott:

- Mostanra már zárulnak a mezőgazdasági, kiskerti szabadtéri munkák. Ilyenkor van lehetőség megállni egy pillanatra, értékelni az évet, kóstolni a termést. 50 éves szokást fenntartani szép teljesítmény. Kívánom, hogy a mostani lelkesedéssel, elánnal folytassák a munkát jövőre is. 

Szintén köszöntötte az összegyűlteket Flaisz Gergő, a házigazda intézmény igazgatója. Ő a közösségi élet fontosságáról szólt, hozzátéve, talán 2019 után mostanra sikerült visszaépíteni azt. További együttműködésre bíztatta a jelenlévőket, a kertbarátokon kívül a Mezőgazdasági Egyesületek Szövetsége képviselőit és a határon túlról ékezett vendégeket. 

Dr. Kocsis Gyula, az „Életet az Éveknek” nyugdíjas klubok zalai vezetője példaként emelte ki az ilyen mértékben felvállalt hagyományt. 

A műsorban az újbort megáldotta a „püspök”, majd egy kis bohém libás menetet alkottak a fellépők, később pedig házon belüli lámpás felvonulásra és estebédre került sor. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK