2024.04.13., szombat - IdaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

DK: Aláírásgyűjtés a közvetlen államfőválasztás ügyében

2024. február 17. szombat, 12:24
Szerző: V.Zs.
Címkék: DK, Politika
A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy ne az országgyűlés, hanem az emberek válasszák meg a köztársasági elnököt. A párt a közvetlen elnökválasztás mellett áll ki és ezért országszerte, így Zalaegerszegen is aláírásgyűjtést kezdeményeztek.

Minderről Keresztes Csaba, a DK választókerületi elnöke beszélt sajtótájékoztatóján. Mint fogalmazott lemondásra kényszerült Novák Katalin köztársasági elnök, mivel tavaly kegyelmet adott egy pedofilbotrányba keveredett személynek. Varga Judit igazságügyi miniszter pedig ezt ellenjegyezte. Amikor ez az ügy kiderült, mindketten lemondtak pozíciójukról. Varga Judit jelezte, teljesen visszavonul a közélettől, lemondott képviselői mandátumáról is.

Keresztes Csaba úgy véli: mindenki tudja Magyarországon, hogy Orbán Viktor jóváhagyása nélkül nem születnek döntések komoly ügyekben, így kijelenthető, hogy a miniszterelnök feláldozta őket, a szoknyájuk mögé bújt. Az elmúlt három fideszes köztársasági elnökből kettő már megbukott, a DK ezért szeretne közvetlen államfőválasztást – hangzott el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK