2021.01.23., szombat - Zelma, RajmundZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Döntetlen a szezonzárón

2020. június 28. vasárnap, 10:31
Szerző: B. I.
ZTE FC – Mol Fehérvár FC 1-1 (0-1). NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 4429 néző. Jv.: Káprály (Tóth II., Széchényi, Németh, Takács.). Gólszerzők: Babati 82. p.), illetve Hodzics (5. p.)

ZTE: Demjén - Bolla, Szépe, Katanec, Tamás - Böle, Mitrovics, Barczi (Kocsis 56. p.), Bedi (McWoods 80. p.) - Radó, Bobál G. (Babati 56. p.) Vezetőedző: Márton Gábor.

Fehérvár FC: Kovács D. - Fiola, Musaliu, Rus (Vinicius 75. p.) Hangya - Houri, Nikolov, Bamgboye (Petrjak 60. p.) Kovács I. (Nyári 60. p.) - Futács (Nikolics 85. p.) Hodzics (Nego 60. p.). Vezetőedző: Joan Carrillo.

A mérkőzés előtt köszöntötték Déri Lászlót, a ZTE FC 70 éves hálóőrét, aki Bolemányi János mellett védte a zalaiak kapuját. Huszonöt labda is gazdára talált a ZTE főtámogatója jóvoltából, ugyanis Végh Gábornak, a klub többségi tulajdonosának a cége, a Pharos 95 Kft 25 éves.

Lendületesen kezdett a ZTE, Böle lövését blokkolták a vendégek. Jól kontrázott a vendégcsapat, egy labdaeladás után az 5. percben Hodzics elhúzta a labdát Demjén mellett és az üres kapuba lőtt, 0-1. A másik oldalon Bobál G. fejelt mellé egy szögletet. A kontrából ismét Hodzics lépett ki és teleibe találta a kapufát. Az első húsz perc után megállapítható volt, hogy a vendégek könnyedén jutnak el ellenfelük kapujáig. A ZTE elég szellősen védekezett. A hazaiak jó fél óra után vették át az irányítást, beszorították ellenfelüket, főleg Tamás beadásai után alakult ki helyzet a Fehérvár FC kapuja előtt. A hazai lehetőségek azonban rendre kimaradtak. A vendégek kontráiban továbbra is benne volt a gólveszély.

Fordulás után Mirovics hibázott kecsegtető helyzetben. Fölényben játszott a zalai csapat, de igazából nem sikerült helyzetbe kerülnie. A vendégek jól védekeztek, igyekeztek kontrázni, de ők is siker nélkül. Egyedül Futácsnak volt nagy lehetősége, de Demjén bravúrral védett. A hajrára felpörögtek az események. A 82. percben Babati labdát szerzett, látta, hogy Kovács D. messze kint áll kapujából, egy remek lövéssel a félpályáról talált a kapuba, 1-1. A ZTE a góltól lendületet kapott. Egy beadást Babati fejelt mellé 5 méterről. Mitrovics előbb a bal kapufára bombázott, nem sokkal később 17 méteres lövését védte bravúrral a vendégek kapusa,.

A nagy melegben gyorsan vezetést szerzett a Fehérvár FC. A ZTE utána javarészt fölényben játszott, de nem talált fogást a vendégeken. Babati gólja után azonban akár nyerhetett is volna. Az összkép alapján a döntetlen igazságosnak mondható.

Értékelés:

Márton Gábor, a ZTE vezetőedzője: - Célunk volt, hogy győzelemmel zárjuk a szezont szurkolóink előtt. Mindkét oldalon akadtak lehetőségek. Babati gólja parádés teljesítmény volt. A játékosok óriási tette hajtottak végre a bent maradással.

Joan Carillo, a Fehérvár FC edzője: - Mindkét csapat számára nehéz volt a találkozó a nagy meleg miatt. Jól kezdtünk, nem sokkal később újabb lehetőségünkkihasználásával lezárhattuk volna a mérkőzést. Az ellenfél játékosa nagyon szép gólt lőtt. El kell ismerni, utána a ZTE-nek több lehetősége volt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK