2024.07.19., péntek - EmíliaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Ecsedi Erzsébet a Kaszás Attila-díj jelöltjei között

2024. július 09. kedd, 15:12
ZalaMédia; Fotó: pP
Idén összesen 33 társulat jelölte egy-egy tagját a Kaszás Attila-díjra, majd a jelöltek maguk közül választották ki titkos szavazás során azt a három színművészt, akik továbbjutottak a közönségszavazásra - adta hírül a Kultúra.hu portál.

Ebben az évben Balla Eszterre a 6szín társulatból, Ecsedi Erzsébetre, a celldömölki Soltis Lajos Színház jelöltjére, valamint Tóth Ildikóra, a Radnóti Színház tagjára adhatja le szavazatát a közönség. A három színművészre augusztus 23. éjfélig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj weboldalán. Az elismerést augusztus 30-án, a 2024. évi Országos Színházi Évadnyitó keretén belül adják át a Szegedi Nemzeti Színházban.

Ecsedi Erzsébet (Forrás: ZalaMédia archív/Pánczél Petra)

A jelöltekkel a Kultúra.hu kisfilmeket is készített; az Ecsedi Erzsébetről szóló videó is látható portál YouTube-csatornáján. A videókban személyes színházi élményeik mellett hitvallásukról, ars poétikájukról is sokat elárulnak a színművészek.

A Kaszás Attila-díj a magyar nyelven játszó színművészek szakmai és emberi elismerésén túl, Kaszás Attila színművész szellemi hagyatékának ápolását is szolgálja, hiszen a fiatalon elhunyt színész mindig komoly szerepet vállalt abban, hogy egy társulat közösséggé formálódjon - olvasható a cikkben, mely teljes terjedelmében az alábbi linken érhető el: https://kultura.hu/balla-eszter-ecsedi-erzsebet-es-toth-ildiko-a-kaszas-attila-dij-jeloltjei

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK