2018.06.24., vasárnap - IvánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Egerszegen vesztette el veretlenségét az éllovas

2018. február 22. csütörtök, 07:10
Szerző: B. I.
ZTE NKK - Atomerőmű KSC Szekszárd 68-57 (10-12, 16-16, 22-13, 20-16). NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 250 néző. Jv.: Pálla, Győrffy, Jakab.

ZTE: Koziar (11/6), Kovács G. (3/3), Jeffery (9), Hegedüs-Őri (8), Parker (22). Csere: Gorjanáz (8/6),  Pavel (2), Gáspár-Szalay (5) Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Szekszárd:  Studer A. (10/6),  Mansare, Teja (2),  Theodorán (5),  Mccall (14/3). Csere: Bálint (5/3), Gereben (5), Silva (4),  Krnjics (12), Kis, Studer Z.. Vezetőedző: Zjelko Dokic.

Egy triplával a ZTE szerzett vezetést, de a vendégek gyorsan fordítottak (4. p.3-4). Rengeteg volt a pontatlan dobás mindkét oldalon. A hazaiaknál Parker szerezte a pontokat. A második tíz percben sem tudta lerázni a ZTE-t a Szekszárd, bár a negyed elején a negyed elején néhány ponttal meglépett (13. p.: 12-19). Gáspár Dávid magához hívta játékosait, az időkérés után a ZTE zsinórban kilenc pontot dobott és átvette a vezetést. (15. p.: 21-19). A negyed hajrája a vendégeknek sikerült jobban, két ponttal vezettek a nagyszünetben. A harmadik negyedben remekelt a zalai csapat, addigi kiváló védekezésére rátett még egy lapáttal, és a félidő derekán már hat pont volt az előnye (42-36). Parker továbbra is eredményes volt a palánk alatt, a vendégek azonban továbbra is csak erőlködtek, pontatlanul dobtak. A ZTE élt a lehetőséggel és ellépett ellenfelétől (30. p.: 48-41). A  befejező 10 percben sem hagyta magát  a hazai csapat. A negyed közepén Koziár két triplát is bevágott. A vendégek mestere többször időt kért, de  a ZTE-t nem lehetett megállítani, rendre válaszolt a szekszárdi pontokra. (37. p.: 60-51). A vendégek sokat faultoltak, de  a ZTE jól dobta a büntetőket, így bravúros győzelmet aratott.

A találkozó előtt hazaiak csendben megjegyezték, bravúrra készülnek, ami sikerült is. Rendkívül fegyelmezetten és taktikusan játszottak, kevés labdát adtak el  és megérdemelten vették el a listavezető veretlenségét.

Értékelés:

Gáspár Dávid, a ZTE vezetőedzője: - Gratulálok a lányoknak, a nemzetközi kupában bizonyító Szekszárdot győzték le. Amit elterveztünk, azt a játékosok maximálisan megvalósították. Bizonyították, nincsen legyőzhetetlen ellenfél.

Zjelko Dokics, a Szekszárd vezetőedzője: - Ha valakitől ki lehet kapni, az a ZTE, mert a csapatnál kiváló szakmai munka folyik. A találkozó során sok elemi hibát követtünk el, többen mélyen tudásuk alatt játszottak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK