2022.12.07., szerda - AmbrusZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Egy negyed kevés volt a győzelemhez

2019. január 13. vasárnap, 17:23
Szerző: B. I.
JP Autó-JKSE - Zalakerámia ZTE KK 71-69 (21-16, 20-17, 17-11, 13-25). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Jászberény, 600 néző. Jv.: Praksch, Söjtöry, Balog.

JKSE: Pitts (29/15), Rakics (11/3), Coleman,  Alekszandrov (14/12), Pantelics (11/3). Csere: Cseh, Kerpel-Fronius,  Coleman (6). Vezetőedző: Nikola Lazics.

ZTE: Ware (13/3), Gulyás (2), Thompson (15), Szabó (18/12),  Agafanov (8). Csere: Papp (11/3), Bagó (2), Doktor. Vezetőedző: Bencze Tamás.

A hazaiak egy hárompontossal nyitottak, Agafanov egy duplával válaszolt. Az első öt percben a házigazdák irányítottak (5. p.: 10-4), a ZTE főleg támadásban volt bizonytalan. Aztán a vendégek egy perc alatt 10-9-re felzárkóztak, azonban a vezetést nem sikerült átvennük.  A tiszta légiós sorral játszó házigazdák ismét elhúztak (8. p.: 18-11). Bencze Tamás időt kért,  de a zalaiak hátránya nem csökkent. A második negyed elején már tíz pont volt  a két csapat között (12. p.: 26-16). A  vendégek nem bírtak  Pittsszel, a JKSE irányítójával. A ZTE-nél viszont nem akadt egy biztos dobó, illetve büntetőkből is többet kihagytak játékosai. A negyed közepén ismét feljött négy pontra a ZTE (30-26). Mindhiába, ismét öszekapta magát  a hazai  csapat és nőtt az előnye.

Fordulás után sem tudott változtatni a játék menetén a zalai együttes. A hazaiak továbbra is jobbak voltak támadásban. (26. p.: 48-38). Egy újabb 3 pontos után már kezdett elhúzni a Jászberény. Bencze Tamás időt kért, de nem sokat ért. Tovább nőtt a jászságiak előnye. ZTE támadásban ebben az időszakban erősen felejthetőt nyújtott. Nagyon hiányzott a egy biztos dobó. (28. p: 56-40). A záró tíz perc eleje sem sok jót ígért, de aztán Szabó egymás utáni két triplája célba ért. A ZTE visszajött a mérkőzésbe (37. p.: 64-60). Időt is kért Nikola Lazics, de nem lett magabiztosabb a hazai csapat. A ZTE fordíthatott volna, de Ware elhibázta a dobást. Négy másodperccel a vége előtt Szabó rontotta el a triplát, így nyert hazai csapat.

Nagyot küzdött a tartalékos ZTE, de három negyeden át nem találta a mérkőzés ritmusát. Csak az utolsó játékrész közepén sikerült feljavulnia, de nem sikerült fordítani. A vereséghez hozzájárult, hogy a zalai csapat megítélt büntetők felét dobta be, és nem bírt a hazaiak irányítójával, aki 29 pontot dobott.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője:- Büszke vagyok csapatomra, 16 pontos hátrányból is felálltunk. Az első három negyedben nem védekeztünk jól, ezt büntette a hazai csapat. Hosszabb ideig kell jól védekeznünk ahhoz, hogy eredményesek legyünk.

Kis Attila, a ZTE technikai vezetője: - Három negyeden át a hazaiak irányítottak. A befejező tíz percben egálra hoztuk a találkozót, de nem sikerült a magunk javára fordítani az eredményt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK