2019.11.18., hétfő - Jenő Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Együtt: Georgikon telephelyként?

2017. március 24. péntek, 18:05
Szerző: N.N.
„Mégis telephellyé zülleszthetik a Georgikont” – e címmel tartott sajtótájékoztatót Molnár Tibor, az Együtt választókerületi elnöke.

Az ellenzéki párt regionális politikai igazgatója március derekán a sajtóban napvilágot látott információkra reflektált, melyek szerint: folytatódik a felsőoktatás átalakítása. A kormány szeretne létrehozni egy új agrártudományi egyetemet, amelynek központja Budapesten lenne, és ehhez csatolnák a keszthelyi, a kaposvári, a kecskeméti, a nyíregyházi és a gyöngyösi agrárkarokat. Ehhez az amúgy jól működő, veszprémi központú Pannon Egyetemről leválasztanák a keszthelyi Georgikon Kart, ami miatt Veszprém is nagy bajba kerülhet. Hódmezővásárhelyt ugyanakkor érdekes módon nem érintené az átalakítás, Lázár János már biztosította erről a helyieket. Molnár szerint semmit sem számítanak az elmúlt évek bíztató számai, sem a szakmai munka eredményei.

A kormány hajthatatlan és jóformán lenullázza a 220 éves múlttal rendelkező egyetemet. A Georgikonért való küzdelemben Manninger Jenő lobbiereje is nullának bizonyult. Ha létrejön az új agráregyetem, az diákok és uniós pályázati források elvesztését és több száz munkahely megszűnését eredményezheti. A vidéki telephellyé züllesztéssel nem csak a Festetics-örökség, de családok százai kerülnek veszélybe és a fiatalok is eltűnnének az egyre öregedő városból. Molnár szerint a döntésre várhatóan csak a jövő évi választások után kerül sor, mert ez súlyos, voksokban mérhető veszteséget jelentene a Fidesznek Keszthelyen.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK