2019.12.14., szombat - Szilárda Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Elfogták a hatóságok a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját

2016. október 20. csütörtök, 13:07
Szerző: ZalaMédia
Címkék: Bűnügy, Zala Megye
Keszthelyen fogták el a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját szerdán - jelentette be Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója az ügyben tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, a Központi Nyomoz Főügyészségen.

A vezérőrnagy elmondta: a férfi az autójában várakozott a Balaton parti Csík Ferenc sétányon, egy, a forgalomtól elzárt területen. Hozzátette: tűzszerészi vizsgálat után a műveleti egységek behatoltak egy házba, ahol "más célszemélyt nem találtak"; ezután a feltételezett elkövetőt Budapestre szállították.

Hangsúlyozta: a TEK az ország több pontján végzett akciókat szerdán, azonban a sajtóhírekkel ellentétben nem igaz, hogy ezek mindegyike a Teréz körúti robbantással lett volna összefüggésben.

 

Keszthely közelében fogták el a gyanusítottat

Hivatalosan is megerősítette a főügyész, hogy szerdán elfogták a hatóságok a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját.
11 órakor kezdődött a Központi Nyomozó Főügyészség, az ORFK és a Terrorelhárítási Központ közös tájékoztatója a Teréz körúti robbantásról. A legmagasabb szinten kezelik az ügyet, a tájékoztatót a szervezetek vezetői tartották: Keresztes Imre főügyész, Papp Károly országos rendőrfőkapitány, illetve Hajdu János, a TEK vezetője.

Keresztes Imre bejelentette, hogy "megalapozott gyanút közöltek" a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjával szemben előre kitervelten több ember és hivatalos személy elleni emberölés kísérlete, illetve a robbanóanyaggal való visszaélés bűntette miatt.

A férfi panasszal élt a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen. Nem tett vallomást, de ez persze majd változhat.

Forrás: MTI; Index

Bővebben a Teréz körúti robbantó elfogásáról: itt

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK