2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Elfogták és kihallgatták a bombafenyegetőt - egy 15 éves diák a gyanúsított

2023. március 14. kedd, 17:33
Szerző: ZalaMédia
Címkék: Bűnügy
A Zala Megyei Rendőrfőkapitányság arról tájékoztatott, hogy a nyomozás eredményeként elfogtak és kihallgattak egy gyanúsítottat, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte - adta hírül Facebook-oldalán Balaicz Zoltán, zalaegerszegi polgármester.

Mint ismert, február 7-én, február 27-én és március 3-án fenyegető emailt kapott nyolc zalaegerszegi állami fenntartású iskola. Az érintett épületeket szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószert kereső kutyák segítségével a rendőrség mindhárom alkalommal átvizsgálta, de ahogy várható volt, nem találtak semmit.
Közben a nyomozást nagy erőkkel folytatták a rendőrök, a szakszolgálatok és az informatikai szervek.

Március 14-én a rendőrség arról tájékoztatta a polgármestert, a nyomozás eredményeként elfogtak és kihallgattak egy gyanúsítottat, aki beismerte tettét. Egyelőre annyi információ osztható meg, hogy a gyanúsított az egyik helyi középiskola 15 éves diákja. Az elvégzett házkutatás során a felhasznált informatikai eszközöket lefoglalta a rendőrség. 

Nagyon sajnálom, hogy egy tanuló ilyen tettre vetemedett és ezzel félelmet keltett a diákok, a családok és a pedagógusok körében, továbbá több oktatási napot is tönkretett. Ugyanakkor jó jel, hogy a rendőrség és a szakszolgálatok bármilyen hasonló esetben is képesek viszonylag gyorsan felderíteni az elkövető személyét - fogalmazott a polgármester.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság szakértők bevonásával folytatja tovább a nyomozást a 15 éves fiú ellen közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd az ügyészség és a bíróság feladata lesz az ügy lezárása.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK