2021.01.20., szerda - Fábián, SebestyénZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Elismerés Kaján Imre múzeumigazgatónak

2018. június 14. csütörtök, 22:00
Szerző: ZalaMédia
A Magyar Múzeumi Történész Társulat minden évben több napos szakmai továbbképzést és konferenciát tart, idén Szombathelyen rendezték meg a három napos programsorozatot június 13-15. között.

A tanácskozásokon a történelem és a muzeológia különböző kérdéseit vitatják meg a szakemberek, emellett a meghívó intézmény is bemutatja aktuális kiállításait és programjait.
Ezen a rendezvényen ítélik oda a Wellmann Imre-díjat. A Göcseji Múzeum sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint idén Kaján Imre, a zalaegerszegi múzeum igazgatója kapta meg az elismerést.

A Magyar Múzeumi Történész Társulat 2004-ben Wellmann Imre emlékérmet alapított azon személyek részére, akik a történeti muzeológia terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Az emlékérmet azok a hazai és határon túli történészek-muzeológusok kaphatják meg, akik tevékenységüket − a múzeumi munka bármely területén − hosszabb időn át közmegelégedésre magas színvonalon látták el, illetve a korábbi években kiállításrendezéssel, tudományos publikációval, vagy a gyűjteménygyarapítás és feldolgozás területén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Az emlékérem évente két személynek ítélhető oda, az erre a célra létrehozott kuratórium döntése alapján.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK