2024.04.13., szombat - IdaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Elkészült az új szennyvízrendszer

2023. január 31. kedd, 15:17
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Lépcsősor utcában bruttó 99 millió forintból valósult meg szennyvízcsatorna rekonstrukciója, ami egyike annak a 28 helyszínnek, amelyek érintettek Zalaegerszeg közigazgatási területén ivóvízhálózatok és szennyvízhálózatok hatékonyságnövelő fejlesztése című KEHOP projektben.

Bognár Ákos és Balaicz Zoltán

Ahogy telnek az évek, úgy szorul rekonstrukcióra a város közmű infrastruktúrája, amely még a 1970-80-as években épült ki, mondta Balaicz Zoltán polgármester a sajtóbejáráson. Mint fogalmazott, az eltelt 40-50 év nyomot hagyott a vezetékek állapotán, folyamatos a meghibásodás, ami miatt szükségessé vált kiváltásuk. Egyúttal az is, hogy egy ilyen nagy méretű város, mint Zalaegerszeg, kapjon erre forrást. Ezt biztosítja az a 1,7 milliárdos keretösszegű KEHOP pályázat, amelyben a Lépcsősor utca is érintett volt. A szennyvízcsatorna felújítása miatt felbontott úttest nyomvonalas helyreállítása tavasszal várható. 2024-ben az E.ON gázhálózat-rekonstrukciót hajt végre az utcában. Teljes pályás helyreállítására csak ezt követően kerül sor, ami miatt a polgármester a lakók türelmét kérte.

Az úttest teljes helyreállítása a gázvezeték rekonstrukciója után történik meg

A Lépcsősor utcában lévő szennyvízcsatorna az Átalszegett utca 23–33. számú épületekben keletkező szennyvizet fogadja. Bognár Ákos, a térség önkormányzati képviselője felidézte, hogy számos alkalommal érkezett bejelentés dugulás, visszaduzzasztás miatt a Zalavíz Zrt.-hez, amely a szennyvízcsatorna felújítását végezte. A KEHOP pályázat által támogatott kivitelezés bruttó 99 millió forintba került, amelyből közel 30 millió forintot tett ki a saját önerő. A rekonstrukció során 576 méter vezetéket építettek ki, valamint 26 tisztítóaknát és 9 tisztítóidomot létesítettek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK