2024.03.03., vasárnap - KornéliaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Ellenzéki demonstráció

2018. február 23. péntek, 17:47
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Demonstrációt szervezett péntek délután a zalaegerszegi városháza előtti térre a Lehet Más a Politika zalai, valamint a Jobbik és a Momentum Mozgalom zalaegerszegi szervezete. Az ellenzéki pártok az Elios-botrány, és az ahhoz kötődő közvilágítási ügy miatt hirdettek tiltakozást.

Az eseményen felszólalt mindhárom szervezet országgyűlési képviselőjelöltje: dr. Paksy Zoltán (LMP), Benke Richárd (Jobbik) és Fodor Zsolt (Momentum). Többek között elhangzott: az ellenzéki pártoknak az a céljuk a demonstrációval, hogy a város hajtsa végre azt a határozatot, amit a közgyűlés első körben elfogadott. Vagyis kérjék ki és, hozzák nyilvánosságra a szabálytalanságokat feltáró OLAF-jelentést. Ezen kívül kérjenek elnézést a városlakóktól a kialakult közvilágítási botrány miatt.

Benke Richárd, Fodor Zsolt és dr. Paksy Zoltán az ellenzéki demonstráció helyszínén

Paksy Zoltán hozzátette: az OLAF 2017 októberében megküldte a városnak a rá vonatkozó dokumentumokat. A városvezetés azonban nem engedélyezi, hogy az ellenzéki képviselők betekintést nyerhessenek ezekbe az iratokba. Szerintük ez törvénytelen. Az önkormányzati képviselő úgy látja, már nem az a kérdés, hogy az Elios-ügy, vagyis az országban történt közvilágítási mizéria kapcsán történt-e bűncselekmény, hiszen ez megállapítást nyert. Sokkal inkább arról van szó, hogy kik, mikor és milyen körülmények között követték el ezeket a bűncselekményeket, és mi történik Zalaegerszegen az OLAF-jelentés körül.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK