2020.10.25., vasárnap - Blanka, BiankaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Ellenzéki demonstráció a Dísz téren

2018. április 30. hétfő, 18:34
Szerző: V.Zs.
Címkék: Közélet, Politika
Zalaegerszegen, a hétvégén „Álljunk ki a szabadságért” címmel ellenzéki tüntetésre került sor, melyen mintegy háromszázan – többségében fiatalok – vettek részt. A Dísz téren megtartott rendezvény kapcsolódott a Budapesten, illetve több más nagyvárosban szervezett megmozduláshoz.

A főszervező és egyben a demonstráció szónoka a 18 éves gimnazista, László Marcell volt. Mint fogalmazott, a civil tüntetés célja rámutatni arra, hogy az április 8-i választások tisztaságát rengeteg dolog sértette. A legnagyobb probléma a Fidesz közpénzen épített pártmédiája, a sajtószabadság korlátozása, amelyet tekintve nem beszélhetnek demokráciáról. Kiállnak a pártsemleges, kiegyensúlyozott tájékoztatás mellett. Szólt az oktatási rendszer problémáiról, a kivándorlás, az egészségügy, a korrupció, illetve az állami pénzből finanszírozott propagandáról.

Tíz pontos követelésük többek között tartalmazza az ellenzéki pártok együttműködésének fontosságát a legkisebb falvaktól a községeken át a városokig, hogy az üzeneteik eljussanak mindenkihez. Modern, európai színvonalú és diákközpontú oktatási rendszert szeretnének, mert ez az alapja a jövő Magyarországának. Követelik a korrupció gyökeres felszámolását, független, a korrupciós ügyeket kivizsgáló szerv létrehozását, csatlakozást az Európai Ügyészséghez. Az uniós pénzek jobb felhasználását, stadionok helyett megtérülő beruházásokat szeretnének Magyarországon – hangzott el.

Végül a szónok azt kérte, bojkottálják országosan, az oligarchák által felvásárolt médiát.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK