2022.07.03., vasárnap - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Élményalapú programozó iskola nyílik Zalaegerszegen

2017. január 19. csütörtök, 12:24
Szerző: XX
A gyerekeknek természetes, hogy számítógépet, tabletet, okostelefont használnak. Itt a lehetőség, hogy olyan módon tanulják meg ezeket használni, ami egész életükre pozitív hatással lesz. A szükséges tudást és az első sikerélményeket a Logiscool-ban szerezhetik meg a gyerekek, amely már Zalaegerszegen is elérhető.

A Logiscool Zalaegerszeg programozó suli indulása kapcsán beszélgettünk a tulajdonosokkal, Fonyó Szabolccsal és Németh Zsolttal.

Fókuszban a 7-14 éves diákok

Miért programozás?

Mark Zuckerberg a Facebook alapítójától származik az idézet: „Tizenöt éven belül ugyanúgy fogják oktatni a programozást, mint az írást, olvasást... és csodálkozni fogunk, hogy miért nem hamarabb kezdtük el.” Nagyon egyet tudunk érteni ezzel a kijelentéssel. Az informatikai eszközök használata annyira a mindennapok részévé vált, hogy ma már elengedhetetlennek látszik azok használatának, programozásának minél szélesebb körben történő oktatása is.

Milyen korban érdemes elkezdeni programozást oktatni?

A digitális írástudás elsajátítása egyre fiatalabb korban kezdődik, ezért a programozást már kisiskolás korban el lehet kezdeni. Az igény már most is kézzel fogható a gyerekek és a szülők részéről egyaránt. Ezt az elmúlt két évben az ország több városában megnyílt Logiscool programozó sulik iránti hatalmas érdeklődés is mutatja. Az élményalapú programozó kurzusaink, illetve a Programozó, AppCamp és Minecraft nyári és téli táboraink minden korosztályban rendkívül népszerűek és - a gyerekek és szüleik visszajelzései alapján - nagyon sikeresek. Ebből egy kis ízelítőt már Zalaegerszegen is kaphattak a gyerekek a karácsony után szervezett téli táborainkban.

Mi a titka, hogy a bonyolultnak, kicsit „misztikusnak” tűnő programozást ilyen fiatal korban is élvezni lehet?

A gyorsan bővülő, ma már országos hálózattal rendelkező Logiscool sikerét az élményalapú oktatási módszer adja. A diákok folyamatosan alkotva, játékosan tanulva sajátítják el a programozás alapelveit a kifejezetten gyerekek számára kifejlesztett vizuális programnyelv segítségével. A saját számítógépes játékok, programok készítése során fejlődik kreativitásuk egyúttal észrevétlenül komoly matematikai, programozói tudásra tesznek szert. Mindezekkel a tanuláshoz való viszony, az iskolai eredmények is javulhatnak.

A programozási alapokat kifejezetten gyerekek számára kifejlesztett vizuális programnyelvvel oktatjuk. Lehetőséget teremtünk továbbá a LEGO Mindstorms EV3 robotok használatával robotprogramozás oktatására is.

Kik oktatnak a programban és hol található az oktatócentrum?

Az innovatív, speciális tananyagra épülő kurzusokat a gyerekekhez életkorban legközelebb álló egyetemisták és gimnazisták tartják, akik hamar megtalálják a közös hangot a 7-14 éves diákokkal. A Logiscoolnál ügyelünk arra is, hogy modern, inspiráló környezetbe kerüljenek a fiatalok. Zalaegerszegen a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Karának „F” épületében  (Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/A), a mai trendekhez igazodó fiatalos arculattal, magas színvonalú technikai felszereltséggel kialakított oktatóhely várja a diákokat.

Mikor és hogyan szervezik a kurzusokat?

Az iskolai tanév időszakában délutáni kurzusokat szervezünk a diákoknak. A foglalkozásokat hétköznapokon délután vagy szombaton délelőtt tartjuk, hetente egyszer másfél órás időtartamban. Az érdeklődők hét közben 15.00 illetve 16.40-kor, szombaton 9.00 és 10.40-kor kezdődő órák közül választhatnak. Az oktatás 6-12 fős csoportokban történik, három életkori kategóriába sorolva a sajátosságaiknak megfelelő formában és az ehhez kialakított képzési programmal.

Mi a cél, programozókat képezni, vagy ennél azért szélesebb lehetőségeket rejt a képzés?

Természetesen nem lesz mindenkiből programozó, de a megszerzett tudás, a logikus gondolkodás, a problémamegoldó képesség szinte mindenütt hasznosítható lesz számukra tanulmányaik során. Aki pedig valóban elköteleződik a programozás iránt, az egymásra épülő kurzusaink keretében egészen magas színvonalú képzettségre is szert tehet néhány év alatt már az általános iskolai időszakában.

Hol és hogyan lehet jelentkezni, érdeklődni és mikor indulnak a képzések?

A csoportok január 30-ával kezdődő héten indulnak. Előtte január közepén szervezünk nyílt napokat az oktatócentrumban. Jelentkezni a képzésre és a nyílt napokra is a www.logiscool.com honlapon lehet. Itt találhatók meg a kurzusokra vonatkozó legfontosabb információk is. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK