2018.05.27., vasárnap - HellaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Ennél csak jobb jöhet

2017. október 01. vasárnap, 07:51
Szerző: B. I.
Zalakerámia ZTE KK - KTE Duna-Aszfalt 60-91 ( 11-17, 10-24, , 21-20, 18-30). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1700 néző. Jv.: Kapitány, Boros, Kulcsár.

ZTE: Vaughn(9), Simmons (7), Benke (4), Szabó Zs. (2), Radics (14).Csere: Jeffers (12), Horváth Á. (9/9), Mohácsi (3). Vezetőedző: Bencze Tamás.

KTE: Thompson (8), Djeraszimovics (23/21), Pongó Má. (6/3), Dramicsanin (23/21), Karahodzsics (14). Csere: Molnár M. (2),  Pongó Ma. (2), Wittman (19/15), Horváth K.,  Molnár D. Vezetőedző: Forray Gábor.

Az első kosarat a ZTE szerezte a találkozón, ezzel először és utoljára vezetett a mérkőzés során.  A vendég KTE jóval frissebbnek tűnt, és sok mozgással rendre tiszta dobó helyzetbe kerültek játékosai. Az első öt percben tartotta a lépést ellenfelével  a ZTE, de aztán a vendégek fokozatosan elhúztak. A hazaiak gyengén védekeztek és pontatlanul dobtak,  fokozatosan nőtt a különbség  a két csapat között (12. p.: 11-21). A ZTE nem találta a ritmust, egyetlen játékosa sem nyújtott átlag felettit. A félidőben húsz pont volt  a különbség a két csapat között. (20. p.: 21-41).

Fordulás után sem sokat változott a játék képe,  a hazaiak erőlködtek. Jellemző, hogy első 3 pontosuk a 23. percben esett, Horváth Ákos szerezte. A bedobó még kettőt bevágott, de így sem sikerült a ZTE közelebb kerülnie. Állandósult a 20 pontos vendég vezetés (33. p: 43-63). A találkozó hajrájában extrán dobták a három pontosokat a vendégek és előnyük tovább nőtt.

Kevesen gondolták, hogy a ZTE kikaphat hazai pályán a KTE-től. A mérkőzésen egy összeszokott és egy igen csak alakuló együttest láthatott a közönség. A ZTE vereségét azonban csak az összeszokottság hiányára fogni nagy hiba lenne. A csapatban szereplő játékosok gyengén teljesítettek, senkit nem lehet kiemelni közülük.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Gratulálok a Kecskemétnek, nagyon jó ritmusban játszott. Mi nem tudtuk megvalósítani elképzelésünket. Végig jobbak voltak, előre kell néznünk, van  feladatunk bőven.

Forray Gábor, a KTE vezetőedzője: - Kielemeztük  a ZTE játékát, lezártuk a területet, nem engedtük lendületbe jönni játékosait. A második félidőben extrán is dobtunk. Minden dicséretem a hazai szurkolóké, akik 30 pont különbségnél is sportszerűen bízatták csapatukat.

Horváth Ákos, a ZTE játékosa: - Jobb volt  a vendégcsapat, az első félidőben nálunk a motiváltsággal is gondok voltak. A másodikban a Kecskemétnek minden bejött, nekünk semmi. Tanulnunk kell ebből a mérkőzésből, előre kell néznünk. Köszönjük a szurkolóknak, hogy végig kitartottak mellettünk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK