2018.05.22., kedd - Júlia,RitaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Értékes 3 pont egy jó csapat ellen

2017. október 02. hétfő, 07:56
Szerző: B. I.
Budaörs FC - ZTE FC 1-2 (0-1). NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Tatabánya, 250 néző. Jv.: Radványi. Gólszerző: Czvitkovics (87. p., 11-esből), illetve Gyurácz (öngól, 9.p.)., Vernes (73. p.).

ZTE: Szappanos - Nagy G., Forgács, Koszó, Szabó - Babati(Patvaros 84. p.), Dubek, Végh (Ekler 55. p.), Nagy T.- Fujsz, Vernes (Polényi 93. p.). Vezetőedző: Zorán Spisljak.

Az első helyzet a hazaiak előtt alakult ki, de Szappanos bravúrral védett. A másik oldalon egy szerencsés öngóllal megszerezte a vezetést a ZTE. Ezt követően a hazaiak átvették az irányítást, egy kapufa jeljelezte, hogy gyorsan szeretnének egyenlíteni. Fölénybe került a Budaörs, helyzetei is akadtak, amelyek szerencsére kimaradtak. A zalai kontrák ugyanakkor veszélytelenek voltak, egészen a félidő hajrájáig, ekkor két lehetőséget is kihagytak vendégek.

Fordulás után mindkét oldalon kimaradt egy-egy helyzet. A hazai csapat teljesen átvette a játék irányítását, a ZTE beszorult, de jól védekezett. Hosszú idő után végre kikerült a szorításból, s egy szabadrúgás után növelte előnyét. A legjobbkor jött a találat vendégek számára, mivel a hazaiak nem adták fel, s egy jogos 11-esből szépítettek. A hosszabbításban Dubek ordító helyzetben a kapusba lőtt, végleg eldönthette volna a találkozót. A hajrában a ZTE hősiesen védekezve megtartotta előnyét.

A hazai pályán mindenkire veszélyes Budaörs otthonában értékes három pontot szerzett a zalai csapat.

Értékelés:

Zorán Szpisljak, a ZTE vezetőedzője: - Nagyon kiegyenlített mérkőzést játszottunk. Fontos volt, hogy az elején gólt szereztünk, és lendületesen tudtunk játszani. Jól védekeztünk és 2-0-ás vezetésünk után tudtuk meglesz a mérkőzés.

Babati Benjamin, a ZTE játékosa: - Kulcsmomentum volt, hogy mi szereztük meg a vezetést, és a hazaiaknak kellett futni az eredmény után. A legjobb lélektani pillanatokban szereztük góljainkat. Fontos három pontot szereztünk.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK