2022.12.07., szerda - AmbrusZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Esély sem volt a győzelemre

2018. november 11. vasárnap, 08:25
szerző: B. I.
Kaposvári KK - Zalakerámia ZTE KK 84-69 (27-11, 17-19, 17-17, 23-22.) NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Kaposvár, 900 néző. Jv.: Földházi, Ádám, Balogh.

Kaposvár: Shepard (9/3), Johnson (21/12), Lilov(5/3), Hendlein (12/6), Spica (13). Csere: Baki (8/6), Markovics (5), Halász ((/3), Harazin (5), Hock. Vezetőedző: Fekete Ádám.

ZTE: Ware (21/15), Thompson (14),Gliebov, Szabó(5), Agafanov (22). Csere: Papp (7/3), Durázi, Gulyás, Doktor. Vezetőedző: Bencze Tamás.

A mérkőzés elején mindkét csapat sokat hibázott (3. p.: 3-4). A hazaiak nyugodtak meg hamarabb és a negyed közepén már nyolc ponttal vezettek (5. p.: 15-7).. Bencze Tamás időt kért, de nem nagyon hatottak az edzői intelmek. A zalaiak rendkívül rosszul védekeztek, támadásban pontatlanul dobtak. A hazaiak az első tíz percben öt hárompontost szórtak, a ZTE egyet sem. A második negyedet hárompontossal nyitotta az egerszegi csapat. A ZTE játéka javult, de nem sikerült közelebb kerülnie a hazaiakhoz, mivel a kaposvári támadások rendre kosárral fejeződtek be. (14. p: 35-21). A negyed hajrájára sikerült Thompson 3 pontosával tisztes távolságba kerülnie ellenfeléhez a vendégeknek.

A harmadik negyed elején tovább robogott a somogyi csapat, és kis híján már 20 ponttal vezetett (22. p.: 51-32). A zalai B közép közben kifeszített egy táblát az alábbi felirattal: „ Hol a csapatunk?” Bencze Tamás időt kért, ezután valamelyest csökkent a hazaiak előnye (24. p.: 51-39). Újabb hazai hárompontosok után azonban ismét tetemesre nőtt a házigazdák előnye. Megfigyelhető volt, hogy a fiatalok alig vállalkoztak dobásra, és feltűnő volt a légiós Gliebov pontatlansága, aki végül még pontot sem szerzett. A záró 10 percben állandósult a hazaiak 20 pontos vezetése (33. p.: 71-51). A kaposváriak uralták a mérkőzést, ügyeltek arra, hogy a ZTE egy pillanatra se higgye el, hogy fordíthat.

Harmadik vereségét szenvedte el a ZTE a bajnokságban. Ellentétben a Falco és a Szolnok elleni vereséggel, Kaposváron esélye sem volt a győzelemre. Csak ismételni lehet, támadásban a fiatalok továbbra is gyengék, és ezúttal Gliebov is alul teljesített.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Megérdemelt a Kaposvár győzelme. . Az első negyedért elnézést kérek a szurkolóktól. A másik három negyedben jól küzdöttünk, de amikor feljöttünk 10 pont környékére, tiszta helyzetekben hibáztunk, s visszaállt a nagyobb különbség. A szerda-szombat rendszer még túl sok csapatomnak, főleg a rutinosabb játékosok fáradtabbak.

Papp Péter, a ZTE játékosa: - Az első negyedben jelentős előnyre tett szert a hazai csapat, utána végig futottunk az eredmény után. Az első negyedben dőlt el a találkozó.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK