2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Fát és lovat lopott

2023. szeptember 08. péntek, 08:45
Sajtóközlemény
A Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, aki több köbméter akácfát vágott ki és egy lovat is elkötött.

A vádlott 2022. február és március között úgy szerzett magának tüzelőt, hogy a Gyűrűs közelében lévő zártkerti ingatlanokból 8,12 m 3 lábon álló akácfát vágott ki, mellyel közel 135.000 forint kárt okozott.

Illusztráció

A férfi 2022 júniusában szintén Gyűrűsről – egy bekerített karámból – tulajdonított el egy lovat, majd azt a saját udvarán álló istállóba helyezte el. Annak érdekében, hogy a ló eredete ne derüljön ki, az állat jobb hátsó lábán lévő, azonosításra szolgáló, 45-ös számot érzéstelenítés nélkül kiégette, majd a lovat egy másikra elcserélte. Az állat eltulajdonításával 1.000.000 forint kárt okozott, amely az eljárás során megtérült.

A vádlottat 7 rendbeli lopás vétsége, lopás bűntette és állatkínzás bűntette miatt a bíróság halmazati büntetésként 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A büntetővégzés jogerős - tájékoztatott dr. Vándor Virág sajtószóvivő.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK