2018.05.28., hétfő - Emil,CsanádZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Felőrölték a vendégek ellenállását

2017. április 22. szombat, 08:08
Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend 102 - 81 (26-22, 22-23, 28-20, 26-16). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Rájátszás, középszakasz, felsőház. Zalaegerszeg, 2100 néző. Jv.: Kapitány, Frányó, Tőzsér.

ZTE: Ubilla (15/9), Norfleet (11/6) Benke (12),  Szabó Zs. (20/12), Drungilas (16). Csere: Wright (8), Mohácsi (2),  Kis (16/12),  Czinger (2),  Gáll, Kovács M. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Körmend: Gibbs (16/3), Smith (17/6),  Ferencz (6/6), Kromah (25/6),  Csorvási (6), Csere: Németh Á. (9/6),  Orosz (1),  Márton, Doktor. Vezetőedző: Gasper Potocsnik.

Több problémával meg kellett küzdenie  a ZTE-nek a találkozóra készülve. A csapat légiós különítménye  a fővárosban rendőrségi ügybe keveredett és a meccs előtt rendezvény miatt nem tudott a csarnokban edzeni  az együttes. Körmendi oldalon a három sérült - Petty, Allen és Dickerson - hiánya jelentett gondot.

Jó ritmusban kezdték  a találkozót  a hazaiak,  gyorsan elhúztak (3. p.: 13-7). A második öt percben magához tért  a  vasi együttes és fezárkozott.  (9. p: 21-20.) A második tíz percben már a vendégek is jobban dobták  a hárompontosokat, így felzárkóztak, miközben Csorvási, egyetlen magas emberük a 17. percben már 3 faultnál tartott.  Ádáz csata folyt a pályán,  a nagy szünetben a ZTE vezetett  3 ponttal.

A szünetben a 20 éve bajnokságot nyert ZTE vezetőit, játékosait köszöntötték.

A harmadik negyedben hárompontosokkal megszórta ellenfelét  a  zalai csapat (27. p.: 72-57). Erőlködött  a Körmend, de  10 pont alá nem igen tudott jönni. A záró tíz percben, amikor Szabó 3 pontosa után a 34. percben 83-63-at mutatott az eredményjelző, a vasiak lélekben feladták. Jött a hazai szurkolók kérése: „Százat nekik”. A kívánságot Benke két büntetőjével a csapat teljesítette.  A ZTE magabiztosan nyert.

 A tartalékos  Körmendet a második félidőben felőrölte  a ZTE, ilyen különbséggel is megérdemelten nyerte a rangadót.

Értékelés:

Bencze Tamás,  a ZTE vezetőedzője: - Nagyon örülök  a győzelemnek. Különösen  a második félidőben játszottunk jól. Egy eredményesen dobó Körmendet sikerült legyőznünk.  A két csapat szurkolótábora remek hangulatot teremtett.

Gasper Potocsnik,  a Körmend vezetőedzője: - Jó mérkőzést játszottunk. Nagy tempót diktált a ZTE, amit nem bírtunk lereagálni.  Fault problémáink is voltak, a második félidőben  a ZTE egyértelműen fölénk kerekedett. Jól jön a másfél hetes szünet .

Kis Raul, a ZTE játékosa: - Játékos pályafutásom legjobb mérkőzése volt  a felnőttek között. Csapattársaim és edzőm is biztatott, hogy nyugodtan vállaljam el  a dobásokat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK