2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Felszólalt a Fidesz kongresszuson Balaicz Zoltán

2023. november 20. hétfő, 17:11
Szerző: V.Zs.
Az élet egyik legnagyszerűbb ajándékának tartom, hogy a szülővárosom, Zalaegerszeg polgármestere lehetek – így kezdte beszédét Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere, a Fidesz hétvégi tisztújító kongresszusán, majd így folytatta Márai Sándort idézve: Minden városnak van valamilyen csalhatatlan ismertetőjele és sajátsága, amiről nem ad hírt az útikönyv.

Zalaegerszegnek lelke van

Az egyik arról híres, hogy jókedvű, a másiknak a levegőjén érezni, hogy itt szeretnek vitázni az emberek, a harmadiknak a könyvtáránál és a templománál is híresebb jellegzetessége a kitűnő gasztronómia. Zalaegerszegnek pedig lelke van, és ez a lélek erőt ad.

Forrás: Balaicz Zoltán

Bár városvezetőként most nekem van lehetőségem szólni a sikereinkről, de minden siker, minden eredmény mögött ott van a zalaegerszegi emberek áldozatos munkája. Ez valójában egy csapat, egy közösség, egy város közös sikere. Igen, egy városé, amely újra hisz önmagában!

Így jöhetett létre 5 ezer új munkahely, duplázódhatott meg az iparűzési adóbevétel, csökkenhetett 2,5 százalékra a munkanélküliség, épülhetett járműipari tesztpálya, új ipari zóna, uszoda, Mindszentyneum, sportközpont, piac, újulhattak meg utak, bölcsődék, óvodák, iskolák, orvosi rendelők és idősotthonok.
A felsorolt eredményeinkre büszkék vagyunk, de mi, zalaegerszegiek, azt sem felejtjük el, hogy ezek eléréséhez szükségünk volt Magyarország kormányának támogatására. 

Persze sok kihívás vár még ránk: egészségügyi fejlesztések, a közlekedési kapcsolataink javítása, az utak és járdák felújításának folytatása és a családok további segítése, de végre jó úton járunk!

Balaicz Zoltán utalt arra az időszakra, amikor 1989-ben megalakult Zalaegerszegen a Fidesz helyi csoportja. Aztán beszélt arról, hogy 24 éves kora óta tagja a politikai közösségnek, és sorolta munkájának, beosztásának az idejét, továbbá köszönetet mondott mindazoknak, akik politikai, közéleti pályáján segítették és segítik ma is. 

A jövő évi választásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: A 2024-es önkormányzati kampány valójában már 2019-ben elkezdődött. Ha sikeresek akarunk lenni, azt csak kemény munkával lehet elérni.  Ott kell lenni az emberek között, mindenkivel beszélni, használni a közösségi médiát, határozottan kiállni a város érdekeiért, ugyanakkor mosolyogva, alázattal és szerényen dolgozni! 

Ha következetesen elvégezzük a munkát, akkor nyugodt lelkiismerettel várhatjuk a választás napját! – tette hozzá.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK