2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Folytatódik az építkezés a kórházban

2016. október 20. csütörtök, 19:55
Szerző: Antal Lívia Fotó: AL
A kormány által biztosított 2,3 milliárd forintos hazai forrásból folytatódik a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kardiológiai és szívsebészeti centrumának múlt év végén félbe maradt beruházása.

Dr. Halász Gabriella főigazgató a sajtótájékoztatón jelentette be a kormánydöntést, melynek révén 10-12 hónapon belül befejeződhet az építkezés. A szakmai tartalmat áttekintik, de a korábbi tervek szerint folyik tovább a zöld épület rekonstrukciója. Emellett berendezéseket szereznek be az új központi sterilizálóba és a központi műtőkbe, valamint új bútorokat vásárolnak az osztályoknak.

Beszámolt arról is, hogy 136 millió forintot nyertek a nővérszálló energetikai korszerűsítésére. Egy másik pályázatból 130 millió forintos támogatást remélnek, hogy a kórház épületeire is napelemes rendszert telepíthessenek. Ezáltal havonta 2-3 millió forintot, vagyis a villamos energia költségének 20-25 százalékát fogják megtakarítani.

Vigh László országgyűlési képviselő elmondta, hogy az eredetileg 5,6 milliárd forintos fejlesztésből 4 milliárd forint értékű építés valósult meg a munkák felfüggesztéséig. A kórház mindeközben egymilliárd forintot nyert műszerek beszerzésére, továbbá közel 800 millió forintot új MR készülék vásárlására. A most megítélt 2,3 milliárd forinttal együtt mindez 8 milliárd forintos fejlesztést tesz ki Zalaegerszegen.

Balaicz Zoltán polgármester hangsúlyozta, hogy az önkormányzat bár sohasem volt a kórház fenntartója, odafigyel az intézményre, hiszen sok zalaegerszegi dolgozik, valamint gyógyul itt. Bejelentette, a TOP programból 758 millió forintot fordítanak az egészségügyi és szociális alapellátások fejlesztésére a városban. Ebből az összegből 353 millió forint jut a házi- és gyermekorvosi rendelők, valamint az orvosi ügyelet felújítására, 200 millió forint a szociális alapszolgáltatási intézmény és 205 millió a gondozási központ rekonstrukciójára.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK