2022.10.01., szombat - MalvinZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Fontos győzelem a kiesési rangadón

2021. április 05. hétfő, 17:14
Szerző: Bedő István
Címkék: Foci, ZTE
ZTE FC – DVTK 2-0 (1-0)

NB I-es labdarúgó mérkőzés (zártkapus találkozó). Zalaegerszeg Jv.: Vad II. (Szalai, Széchényi).
ZTE: Demjén – Lesjak (Németh E.71. p.), Kálnoki-Kis, Bobál, Bedi (Gergényi 65. p.) – Szánthó (Babati 65. p.), Sankovic, Tajti (Koszta 71. p.), Favorov - Futács, Könyves. Vezetőedző: Waltner Róbert.
DVTK: Malenica – Polgár, Milovic, Soldo (Ivanovszki 62. p.),  Grgic – Mákvárt, Augusto (Molnár 62. p.), Marin – Drazics (Roshi 80. p.)  Suljic (Vanacek 61. p.), Grozav. Vezetőedző: Zorán Zekic.
Gólszerzők: Szánthó (16. p.), Favorov (87. p.).

Az edzőváltás után Waltner Róbert, a ZTE egykori kiváló játékosa először ült a ZTE kispadján. Az első 15 percben ismerkedtek egymással a csapatok. Aztán a ZTE kapott szabadrúgást 16-os előteréből. A labdát Szánthó remek mozdulattal csavarta a kapuba, 1-0. A gól utána is inkább a ZTE akarata érvényesült, a vendégek birtokolták többet a labdát helyzetek nélkül. Szünet után is a DVTK játszott enyhe mezőnyfölényben, de helyzetet nem sikerült kialakítania a miskolciaknak. Mindössze egy kapufára futotta erejükből. A zalaiak lezárhatták volna a találkozót. Előbb Koszta lőtt tiszta helyzetből csúnyán fölé. Babati szintén nagy helyzetből lőtt mellé. A ZTE a hajrában bebiztosította győzelmét. Babati szögletét Favorov vágta a hálóba, 2-0.
A kiesés szempontjából fontos mérkőzést nyert meg a zalai csapat. A hazai siker megérdemelt, mert a ZTE-nek jóval több helyzete volt, mint a vendégeknek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK