2021.09.20., hétfő - FriderikaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Gázvezeték-rekonstrukció a Rákóczi úton

2021. május 31. hétfő, 08:38
Közlemény
Címkék:
Június 1-jén, kedden Zalaegerszeg belvárosában forgalmas útszakaszon kezdi meg a gázvezetékek rekonstrukcióját az E.ON. Mivel az érintett területen az útburkolat felbontása forgalmirend-változással jár, ezért a lenti tájékoztatást állítottuk össze, hogy az arra közlekedőket ne érje váratlanul. Köszönettel vesszük, ha tudnak foglalkozni a témával.

Az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. annak érdekében, hogy gázelosztó hálózatának műszaki-biztonsági színvonalát megőrizze, a meghibásodásokat, üzemzavarokat megelőzze, folyamatosan karbantartja, korszerűsíti vezetékhálózatát. Ennek a folyamatos, tervezett rekonstrukciós sorozatnak a részeként Zalaegerszeg belvárosában a Rákóczi Ferenc utcában, a Kert utca és a Gasparich Márk utca közti szakaszon kicserélik a kis- és középnyomású gázelosztó vezetékeket. A munkálatok  június 1-jén, kedden kezdődnek. A közműrekonstrukcióval érintett területen a munkát végző szakemberek biztonsága és a közlekedés biztosítása érdekében az arra közlekedőknek sebességkorlátozásra, félpályás útlezárásokra, valamint jelzőlámpás forgalomirányításra kell készülniük. 

A vezetékcsere a Rákóczi Ferenc utcában több ütemben történik, az elkészült szakaszokon a felbontott útburkolatot ideiglenesen helyreállítják, a félpályás útzárat pedig feloldják majd az autóforgalom számára. Az ideiglenesen helyreállított szakaszokat sebességkorlátozás mellett használhatják a közlekedők. A munkavégzés ideje alatt a tömegközlekedés mindvégig biztosított lesz. A felbontott útszakasz végleges helyreállítása egy későbbi időpontban, szintén forgalomkorlátozás mellett fog történni. 

A rekonstrukciós munkák idején az érintett területen hosszabb menetidőre és torlódásokra számíthatnak a közlekedők, ezért a szakemberek azt tanácsolják, hogy aki teheti, kerülőúton közlekedjen. 

A munkavégzés időtartama alatt a földgázszolgáltatás biztosított lesz az ügyfelek számára, mindössze az átkötések idején egy kis időre szünetel majd. Ennek időpontjáról a gázszolgáltató időben értesíteni fogja az érintetteket. 

Az E.ON szakemberei arra kérik a lakosságot, hogy a munkaterület környezetében a saját és a munkavégzők biztonsága érdekében fokozott óvatossággal, a megváltozott forgalmi rend figyelembevételével közlekedjenek.  A Rákóczi Ferenc utcai gázvezeték rekonstrukció várhatóan augusztus végére készül el. 

Az E.ON ezúton is köszöni az arra közlekedők és az ügyfelek fokozott figyelmét, megértését és türelmét! 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK