2018.04.25., szerda - MárkZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Góleső, égi áldás

2017. augusztus 20. vasárnap, 09:03
Szerző: B. I.
ZTE FC - BFC Siófok 5-2 (2-1). NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1058 néző. Jv.: Pillók. Gólszerzők: Gál (18. p., öngól), Babati (41. p.), Balázs (75. p.), Vernes (76. p.), Kertész (87. p.), illetve Nagy D. (39. p.), Elek (82. p.).

ZTE: Szappanos - Koszó, Forgács, Nagy T., Szabó M. - Babati (Kertész 87. p.), Végh (Ekler 64. p.), Dubek, Bedi - Fujsz, Balázs (Vernes 76. p.). Vezetőedző: Zoran Spisljak.

A kezdeti ismerkedés után a hazaiak vették át a játék irányítását. Mindkét oldalon kimaradt egy lehetőség. A ZTE igyekezett uralni a találkozót, húsz perc után megszerezte a vezetést. Igyekezett kézben tartani a találkozót, de a vendégek kontrái is veszélyesek voltak. Egy védelmi hiba után szinte a semmiből egyenlített a Balaton-parti együttes. Lélektani szempontból jól jött a hazaiaknak Babati gyors válasza.

Fordulás után a vendégek harcoltak ki mezőnyfölényt, a ZTE nem tudta megtartani a labdát. Ennek ellenére kontrák végén, ha pontosabbak játékosai, növelhették volna az előnyt. Az utolsó negyedóra elején Balázs gólja döntőnek bizonyult. A vendégek még jobban kitámadtak, a ZTE élt a felkínált lehetőséggel. Közben egy súlyos védelmi hiba után a vendégek is betaláltak.

Megszerezte első győzelmét és első góljait az idei bajnokságban a ZTE. A mérkőzésen döntő volt, hogy sikerült megszereznie a vezetést. Mellette fontos volt, hogy 1-1 után gyorsan visszavette a vezetést. Az utolsó 15 percben gálázhatott a zalai együttes.

Értékelés:

Zorán Spisljak, a ZTE vezetőedzője: - Az eredmény is fontos volt, de a mutatott játék is értékes volt. Végig irányítottunk, nyomás alatt tartottuk az ellenfelet. Az előző mérkőzéseken csak részben, ma teljes mértékben sikerült megvalósítani elképzelésünket.

Disztl László, a Siófok vezetőedzője: - Tudtuk, hogy a ZTE győzni akar. Az első félidőben keveset birtokoltuk a labdát, a másodikban többet, de ez kevés veszéllyel párosult. A ZTE a legjobb lélektani pillanatokban szerezte góljait.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK