2021.10.20., szerda - VendelZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Gyermekkönyvtári rajzpályázat

2018. április 12. csütörtök, 11:12
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A Fejér György Városi Könyvtár Kossuth utcai gyermekkönyvtára pályázatot hirdetett olvasói körében a Hans Christian Andersen dán meseíró születésnapja alkalmából tartott Gyermekkönyvek Nemzetközi Napja tiszteletére.

Ezúttal Csukás István Kossuth-díjas író-költő legkedvesebb művei: gyermekregényei, mesekönyvei, verses meséi szolgáltak alapként a szabadon választott  technikával készített, A/4-es méretű rajzok, plakátok leadásának – közölte Magyar Szilvia könyvtárvezető.

Mirr-Murr, Pom Pom, a Nagy Ho-ho-ho horgász, vagy Süsü, a sárkány sok óvodást, iskolást, de még három esztendős bölcsődést is megihletett. A város összes óvodájából és iskolájából kaptak rajzokat. A beérkezett 150 alkotásból rendezett könyvtári kiállítást a tanév végéig látogathatják az érdeklődők. A kijelölt határidőig a kisdiákok közül 104-en, az ovisok közül 45-en adták le rajzaikat. A megjelenített figurákat a gyerekek főként rajz- és bábfilmekből ismerhették meg, vagy azon ifjúsági regényekből, amikből sikeres tévéfilm is készült. Az első ízben tavaly megrendezett pályázatot jövőre is folytatni kívánják -tudtuk meg. Zalaveczky Zita festőművész, a zsűri elnöke, a kicsik lelkesedése felett érzett örömét osztotta meg a díjkiosztó ünnepség után.

A mintegy két évtizede művésztáborokat szervező szakember úgy látta, hogy az irodalom és a képzőművészet egymásra találásában élen járó pályázat sokakat buzdított olvasásra, és nagy számban érkeztek olyan ügyes kézzel megáldottak, akik nem óvodapedagógusuktól, vagy tanítójuktól értesültek a pályázat meglétéről, hanem könyvtári olvasó jogán kaptak hírt a lehetőségről. A művész szerint a kicsik alkotómunkáját nagyban segítené, ha a színes ceruzán kívül, nagyobb arányban használnák pasztellkrétát otthon, az oviban és a suliban is. Idén a tavalyinál többen voltak képesek élményszerűen visszaadni egy-egy mese lényegét- hangzott el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK