2018.06.24., vasárnap - IvánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Gyors búcsú a Magyar Kupától

2018. február 17. szombat, 17:23
Szerző: B. I.
Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE Paks 58-61 (18-18, 18-17, 12-13, 10-13). Magyar Kupa nyolcaddöntő, férfi kosárlabda-mérkőzés. Debrecen, 300 néző. Jv.: Pálla, Praksch, Söjtöry.

ZTE: Kinney, Vaughn(15/6), Benke (16/3), Szabó (16/6), Radics (8). Csere: Horváth Á. (3/3), Mohácsi, Mikovics. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Paks: Hinds (19/6), Ruják (3/3), Barnies (5/3) Eilingsfeld (19/3), Gunn. Csere: Medve, Ogunyemi (7), Garamvölgyi (2). Vezetőedző: Teo Csizmics.

A paksiaknál az új légiós játékengedélye nem érkezett meg, így nem léphetett pályára. A ZTE-ben viszont Radics meggyógyult, minden játékos Bencze Tamás rendelkezésére állt. Az atomváros csapata kezdettől fogva lassította a játékot, nem engedte, hogy a ZTE lendületbe jöjjön. Az első tíz percben ádáz csata dúlt, a küzdelem dominált. Mindkét csapat sokat hibázott támadásban. A második negyedben sem tudott mit kezdeni ellenfelével a ZTE, a Paks pozíciós játékra kényszerítette, ami nem ízlett neki. Felváltva vezettek a csapatok, Horváth Ákos triplája után 34-30-ra a zalaiak. Egy paksi időkérés után azonban elolvadt csekély előnyük, végülis egy ponttal vezettek félidőben. A nagyszünet után sem változott a játék képe. Sok volt a pontatlan dobás, a küzdelem dominált. A ZTE ismét meglépett négy ponttal (28. p.: 48-44), de nem tudta megtartani előnyét. A befejező 10 perc 48-48-ról indult. A Paks három percig nem dobott kosarat, de a zalaiak is mindössze kettőt (33.p. 52-48). Aztán a ZTE ragadt le, 52-nél négy perces „kosárcsendje” után fordított az Atomerőmű, és már nem engedte ki kezéből a mérkőzést.

Folytatta negatív hagyományát a Zalakerámia ZTE, amióta 8 csapattal rendezik a kupát, az első körben búcsúzik, rendre gyenge játékkal. Debrecenben a támadójáték volt csapnivaló. Így marad a bajnokság, de a kupában mutatott teljesítmény ott is kevés lesz.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: Nem tudtuk akaratunkat rákényszeríteni a Paksra. Hiába volt kevesebb eladott labdánk, több lepattanók. A védekezés rendben volt, támadásban gyengék voltunk.

Kiss Attila, a ZTE technikai vezetője: - A Paks lelassította a játékot, mi partnerek voltunk ebben. Támadásban gyengék voltunk. Küzdelmes mérkőzésen nyert a Paks.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK