2020.03.31., kedd - Árpád Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Győzelem a hosszabbításban szerzett góllal

2018. október 08. hétfő, 10:06
szerző: B. I.
ZTE FC - Gyirmót FC Győr 1-0 (0-0). NB II-es labdarúgó mérkőzés. Zalaegerszeg 2643 néző. Jv.: Szilasi. Gólszerző: Babati (91. p.)

ZTE: Zöldesi - Kónya, Lesjak, Devecseri, Gergényi, - Babati (Popin 92. p.), Madarász (Barczi 46. p.), Kiss, Hudák, Bedi - Balázs (Horváth K. 66. p.). Vezetőedző: Dobos Barna.

Az első tizenöt percben a vendégek voltak aktívabbak, szögletrúgások jelezték fölényüket. Nem hagyták kibontakozni a ZTE-t. Az első negyedóra végén egy fejes alig kerülte el a zalaiak kapuját. A második negyedórában kiegyenlítettebb lett a játék. A félidő hajrájában Zöldesi középre ütött ki egy labdát, a vendégek csatára azonnal lőtt, a labda a kapufáról pattant ki. Egerszegi részről mindössze két Babati lövés jelentett némi veszélyt, amelyek azonban elkerülték a gyirmóti kaput.

Fordulás után feltűnt, hogy a vendégek rendre lesre állítják Balázs Zsoltot, a ZTE egyetlen csatárát. Egy ideig még a Gyirmót irányított, aztán fokozatosan mezőnyfölényt harcolt ki a ZTE. A félidő közepe táján Kónya beadását az ötösön hibázta el Babati. Ekkor már egyértelműen a zalaiak játszottak mezőny fölényben, a betömörülő vendégek ellen azonban nem sikerült helyzetbe kerülniük. Mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor a hosszabbításben egy remek indítással Babati lépett ki és a bal alsó sarokba lőtt. A Gyirmót a hátralévő kis időben mindent meg tett az egyenlítésért, két kisebb helyzete is akadt, de ezek kimaradtak.

Tipikus egygólos mérkőzésen mindkét csapat a másik hibájára várt. A ZTE a legjobbkor lőtt gólt, ezzel értékes 3 pontot szerzett.

Értékelés:

Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Nagyon örülök a győzelemnek. Az első 20 percben a vendégek játszottak jobban. Utána átvettük a játék irányítását, helyzeteket dolgoztunk ki, és egyet a hajrában értékesítettünk.

Szepessy László, a Gyirmót vezetőedzője: - Két NB I-be pályázó együttes színvonalas mérkőzést játszott. A hangulat is remek volt. Ma nem volt benne játékunkban a gól. Igaz, legjobb góllövőnk, Szarka hiányzott. Céljaink a vereség ellenére nem változtak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK