2018.06.20., szerda - RafaelZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Győzelem helyett pontmentés

2017. április 11. kedd, 08:50
Szerző: B. I.
ZTE FC - Soroksár SC 2-2 (1-0). NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 685 néző. Jv.: Vad II. Gólszerzők: Babati ( 38., 94. p, a másodikat 11-esből), illetve Lovrencsics (77. p.), Papp (85. p.). Piros lap: Króner (69. p.), illetve Gyepes (59. p.), Peszmeg (94. p.).

ZTE: Szappanos - Angyal, Króner, Polényi, Deutsch - Babati Paudits (Oláh 70.p.), Végh (Szatmári 78. p.), Nagy T., Bedi - Bobál. Vezetőedző: Csató Sándor.

Az első húsz percben három zalai helyzetből nem született gól. A ZTE irányított, a vendégek semmi veszélyt nem jelentettek a hazaiak kapujára. A folytatásban harminc perc után Bobál harmadik lehetőségét hagyta ki. Az első vendéglehetőség bőven félóra után alakult ki  a hazai csapat kapuja előtt. Egy újabb kimaradt  helyzet után bombagóllal vezetett a ZTE. Az első félidő után úgy nézett ki, hogy biztos hazai siker születhet. Szünet után ismét Bobál tette naggyá ismét Jovát.

Gyepes  csúnya talpalása után mehetett zuhanyozni. Kínálkozott az alkalom, hogy a ZTE eldöntse a mérkőzést, helyette ráült az eredményre. Egy védekezésbeli hiba után Króner is jogosan pirosat kapott. A ZTE teljesen megzavarodott, tizenhatosán belül  cicázott a vendégcsapat, s egy fejes góllal egyenlített. Szappanos bravúrjai után, egy újabb kényszerítőzés végén már vezetett a Soroksár. Egy fölösleges  szabálytalankodás után a hisszabbítás utolsó percében 11-esből egyenlített a ZTE.

Tanulságos mérkőzést játszott a ZTE, helyzetiei alapján a 70. percig bőven eldönthették volna a mérkőzést. A lehetőségek kihagyásában Bobál járt az élen. A foci törvényszerűsége bejött, amelyik csapat kihagyja lehetőségeit,  bűnhődik.

Értékelés:

Csató Sándor, a  ZTE vezetőedzője: - Az első kiállításig jól játszottunk. Utána visszaesett teljesítményünk. A helyzeteket kialakítjuk, de kihagyjuk, itt tartunk. A sors valamit visszaadott abból, amit az előző meccsen elvett tőlünk.

Lucsánszky Tamás, a Soroksár vezetőedzője: - Nagyon gyengén kezdtünk, az első félidőben osztálykülönbség volt  a két csapat között. Szünet után fordítottunk, s már győztesnek látszottunk. Az összkép alapján a öntetlen igazságosnak mondható.

Babati Benjamin, a ZTE játékosa: - A két gólomnak örülök, de jobb lett volna nyerni. Hetven percig mi voltunk  a jobbak,  gólokkal vezethettünk volna. A végén meg örülhettünk a  döntetlennek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK