2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Gyümölcsfákat, virágokat ültettek

2020. október 21. szerda, 15:45
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az ősz hagyományosan az udvar szépítése a zalaegerszegi Radnóti Úti Óvodában. Az ágyásokba őszi virágokat, de meggyfát és ribizli bokrot is ültettek a gyerekek az intézmény munkatársainak segítségével.

Kertészkedtek a Radnóti úti ovisok

Bíró Veronika intézményvezető-helyettes elmondta, a kivágott meggyfát pótolják most, és ribizlivel is megpróbálkoznak. Tavaly a fűszerkertet újították meg, amelybe idén paradicsomot, hagymát, salátát és epret is ültettek. A gyerekek örömmel vesznek részt a veteményes gondozásában, hiszen részesei lehetnek annak a folyamatnak, melynek végén a megérett termény az asztalukra kerül. Az önkormányzat támogatásának köszönhetően krizantémok, hortenziák, levendulák, babérsomok és dérbabérok is érkeztek a Városgazdálkodási Kft.től, amiket szintén elültettek.

A tavaly hatvanöt éves fennállását ünneplő óvoda a páterdombi városrész közösségi életének szerves része. Udvarának szépítésében az intézmény munkatársai, a helyi egyesületek és a településrészi önkormányzat tagjai, valamint a szülők is részt szoktak venni. Idén a koronavírus-járvány miatt nem lehettek jelen a környezetszépítő akcióban, melynek legfontosabb célja a gyerekek környezettudatosságra való nevelése, tudtuk meg Gecse Péter alpolgármestertől.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK