2022.05.24., kedd - Eszter, ElizaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Hegyi utakat újítottak fel

2021. augusztus 31. kedd, 15:57
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az arányos városfejlesztés program keretében két útfelújítás fejeződött be Zalaegerszegen önkormányzati forrásból, ami a csácsi városrészben a Peteli-hegyi út egy szakaszát, valamint a gálafeji Cédrus utcát érintette. Ez utóbbi rekonstrukciójához az ott élők is hozzájárultak.

Balaicz Zoltán polgármester úgy fogalmazott, még kimondani is sok, hogy 869 önkormányzati fenntartású utca, járda, közterület található a városban, amely egyben az elvégzendő feladat nagyságát is mutatja. Karbantartásuk valóban kihívás, ami különösen igaz a hegyi utakra, amelyekből négy városrész is bővelkedik. Az arányos városfejlesztés programban most két ilyen út, utca felújítására került sor. A polgármester a gálafeji Cédrus utcával kapcsolatban példaértékűnek nevezte, hogy a 7,8 millió forintba kerülő beruházáshoz lakók 2 millió forinttal járultak hozzá. Ebből 260 méter hosszúságban és 7,8 méter szélességben valósult meg az addig zúzalékos burkolatú Cédrus utca aszfaltozása.

Szilasi Gábor és Balaicz Zoltán

Szilasi Gábor, a városrész önkormányzati képviselője azt tette hozzá, hogy a felújítást kérő Cédrus utca lakói pozitívan álltak hozzá az önerős útfejlesztéshez, amelyhez ingatlanonként 150 ezer forintot ajánlottak fel. Körzete más utcáiban is így gondolkodnak. Ősszel hasonló finanszírozási megoldással a Bokor utca egy szakasza újulhat meg, amit a Jázmin és a Lejtős utca követhet. Beszámolt arról is, hogy a Széna téren csúszdás mászóvárból és homokozóból álló játszóteret létesítettek, amelyre az önkormányzat biztosított 3,2 millió forintot.

A hegyi utak állapotromlásában az egyre növekvő forgalom mellett időjárási tényezők is közrejátszanak, ami a Peteli-hegyi út felújítását is indokolta. A rekonstrukció során 185 méteres szakaszt tettek rendbe és aszfaltoztak le 4,8 millió forintos önkormányzati beruházásban, hangzott el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK