2018.06.23., szombat - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Hét éves nyeretlenségi széria szakadt meg

2017. december 22. péntek, 15:45
Szerző: B. I.
PVSK VEOLIA - Zalakerámia ZTE KK 88-89 (29-24, 26-20, 18-24, 15-21). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Pécs, 1000 néző. Jv.: Benczúr, Frányó, Gál.

Pécs: Durham (18/3), Supola (4), Budimir (13/9), Demeter (7/3), Sarlija (20). Csere: Simon (6/3), Antóni (13/6), Bíró (3/3), Dukics (4). Vezetőedző: Csirke Ferenc.

ZTE: Kinney (18/12), Vaughn (14/3), Benke (15/6), Szabó (6/6), Radics (22/3). Csere: Mohácsi (7/3),  Horváth Á. (7/3), Jeffers. Vezetőedző: Bencze Tamás.

A ZTE már nagyon régen nem nyert  a Pécs vendégeként, s most  nagyon szerette szerette volna megtörni ezt a "hagyományt". Az első négy percben fej-fej mellett haladt a két csapat (4. p.:9-9). A ZTE-ből csak Kinney és Radics volt eredményes. Ezután ritmust váltott a hazai csapat és egy perc alatt 16-9-re elhúzott.  Bencze Tamás hiába kért időt, a  hazaiak jóval pontosabban dobtak és nem sikerült  a felzárkózás. A második negyedben sem ment jobban a  ZTE-nek. A házigazdák már tíz ponttal is vezettek (14. p.: 40-30).  Görcsössé vált a vendégek játéka, nem akadt egy biztosan célzó játékos. Állandósult a baranyaiak tíz pontos előnye, extrán dobtak (71 százalék), a ZTE játékosai kevésbé (48 százalék).  A harmadik negyed elején továbbra is a hazaiak irányítottak, az egerszegiek  dobásbiztonságban nem tudták felvenni a versenyt a PVSK-val (22. p.:  61-52). Aztán a negyed közepén (65-61) nagyot küzdve feljött a zalai csapat. Szurkolói, addig is sokat szidták a játékvezetőket, a bíró hármas a vendég szektor kiürítése mellett döntött. Nagy kérdés, a közjáték melyik csapatot zavarta meg? Úgy nézett ki a hazaiak profitálnak a rendbontásból, biztosan vezettek a negyed végén (73-68). A záró játékrész elején ismét a Pécs villogott, hárompontosok után jelentősebb előnyre tett szert (32. p.:80-72).  A zalaiak nem adták fel szigorítottak  a védekezésen és  a mérkőzésen a 37. percben átvették a vezetést (82-84). Fordítottak a hazaiak, sőt egy kétes szituáció után megkapták a labdát is játékvezetőktől. A vendeégeket ez sem törte meg, öt másodperccel a vége előtt Vaughn  első triplája célba ért, ezzel nyert a ZTE.

Az első félidőben támadásban és védekezésben egyaránt gyengélkedett  a zalai csapat. Szerencsére nem került nagy hátrányba a folytatásban sem. A záró tíz percre összeállt a védekezés és a végén egy hárompontossal hét év után ismét nyert a ZTE Pécsen.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Egy pontos győzelem mindig szerencse kérdése. Mindkét csapat sokat tett a sikerért. Az első félidőben gyengén védekeztünk, de a zónával megfogtuk a Pécset. Bizonyítottuk, hogy van tartása a csapatnak.

Kis Attila, a ZTE technikai vezetője: -  Nagyot küzdött a csapat. Az első két negyedben nem dobtunk jól, azonban a záró tíz percre összeállt  a védekezésünk is. Egy jól dobott hármassal nyertünk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK