2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Honvédelmi kitüntetés Molnár Andrásnak

2017. május 31. szerda, 11:42
Szerző: -pet-; Fotó: ZalaMédia archív
A Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozata elismerésben részesült Molnár András, a Magyar Nemzeti Levéltár Zala Megyei Levéltárának igazgatója a Honvédelem Napja alkalmából.

A kitüntetés – melyet az illetékes szaktárca minisztere, dr. Simicskó István adományozott – olyan közszférában dolgozó személyeknek jár, akik huzamosabb időn át, kiemelkedő munkát végeznek a honvédséget érintő témában.

 Hadtörténeti kutatásaiért kapott elismerést

Molnár András érdeklődésünkre elárulta: több társadalmi szervezet javasolta az elismerésre, melyet a reformkor, az 1848/49-es szabadságharc, valamint a II. világháború hadtörténetének kutatásáért, illetve a magyar honvéd hagyományok őrzése és ápolása érdekében kifejtett tudományszervező tevékenységéért vehette át, amit ezúton is köszön.

Mint mondta, meglepetésként érte, hogy ő is a díjazottak között lesz, annál is inkább, mert szinte az utolsó pillanatban értesült róla. Emiatt személyesen nem is tudott jelen lenni a Hadtörténeti Intézetben rendezett ceremónián, hiszen az ünnepség perceiben Zalaegerszegen épp egy konferencia zajlott.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK