2023.03.20., hétfő - KlaudiaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Horvát-magyar közös projekt a Mura mentén

2017. szeptember 21. csütörtök, 14:08
Szerző: B.K.
Határon átnyúló európai uniós pályázat adta lehetőségekkel élhet a következő másfél évben Zala megye és a Muravidék. A projekt fő célja egy új turisztikai útvonal kiépítése, népszerűsítése, mely a természetes anyagokat felhasználó kézműveseket köti össze a Mura két partján.

Valamint a kapcsolatok erősítésére, a már meglévő programok színesítésére, turisztikai információs pontok kiépítésére is lehetőség nyílik. A program vezető partnere a Zala Megyei Népművészeti Egyesület.

Sajtótájékoztatón ismertette a projekt részleteit Prokné Tirner Gyöngyi, a Gébárti Kézművesek Háza, úgyis mint leendő információs pont, szakmai vezetője. A program célcsoportját nemcsak a kézművesek adják, hanem a hátrányos helyzetűek, akik számára ingyenes kézműves képzési lehetőséget kínálnak, valamint a turisztikában érintettek, a rendezvények látogatói és a fiatalok, akik a közös kultúrával, az ősi gyökerekkel ismerkedhetnek meg. A kézműves képzés mellett a szakembereknek horvát-magyar nyelvoktatást is célul tűztek ki, valamint a marketingben való jártasság növelését. Speciális nevelésként duda tábort szerveznek majd, ahol a Muravidéken egyedüli 3 sípos ősi hangszer kerül a középpontba.

A projektnek saját weboldala és logója lesz, valamint az ismertségét reklámfilm növeli. A támogatásnak köszönhetően pedig gazdagodhat többek között a Zalaegerszegen már évek óta hagyományos horvát-magyar pünkösdi rendezvény és a fazekas találkozó is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK