2022.12.07., szerda - AmbrusZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Ilyen arányban is megérdemelten

2018. december 15. szombat, 19:33
Szerző: B. I.
ZTE NKK - Vasas Akadémia 87-53 (26-14, 17-15, 28-8, 16-16). NB I-es női kosárlabda-mérkőzés.. Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Boros, Vida, Nagy.

ZTE: Koziar (10/3), Maltsi (16/9), Pusztai, Hegedüs-Őri (8), Parker (23). Csere: Horti (17),  Boonstra (9),  Gáspár-Szalay (2),  Benke (2), Preisinger. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Vasas: Böröndy (11), Tóth O. (8),  Varga (6),  Dombai (4), Heljic (14). Csere: Hisznyik (3),  Madár, Altmann (2),  Vukov (2), Boros (2),  Szerencsés (1).Vezetőedző: Földi Attila.

 A Vasas szerezte az első kosarat, de a hazaiak gyorsan fordítottak (2. p.: 5-2). Az egerszegi csapat egy 9-0-ás rohammal 11-2-re elhúzott. Jött a vendégek időkérése, de sok foganatja nem volt.  Parker a palánk alól szórta a pontokat,  Maltsi pedig előbb egy duplával, majd egy triplával kezdte meg a pontgyártást (8. p.: 20-6).  A negyed végére visszafogta magát a zalai csapat, a fővárosiak kissé felzárkóztak.  A második tíz nem nőtt a házigazdák előnye. Sok volt a pontatlan dobás,  azonban a ZTE így is biztosan vezetett. A nagyszünet után alaposan bekezdett a hazai csapat, a negyed elején megszórta ellenfelét (23. p.: 54-31).  Nagyon odafigyelt a védekezésre is, jó ritmusban támadhatott és gyakorlatilag eldöntötte a találkozót. A fővárosiak mindössze nyolc pontot szereztek a harmadik negyedben. A záró tíz percben már ismét könnyedén játszottak az egerszegiek, a vendégek kosaraira rendre válaszoltak, állandósult a két csapat közötti nagy különbség.

A ZTE első és harmadik negyedbeli hatékony játékának köszönhetően szinte kiütötte a Vasast és ilyen különbséggel is megérdemelten nyert. A zalai lányok győzelemmel búcsúztak 2018-tól.

Értékelés:

Gáspár Dávid, a ZTE vezetőedzője:  - Örülök a győzelemnek, és annak, hogy a lányok komolyan vették a mérkőzést, és koncentráltan játszottak. Gratulálok a fiatal Vasasnak is, komoly munkát végeznek náluk.  Nálunk most egy időre a pihenésé lesz a főszerep.

Földi Attila, a Vasas vezetőedzője: - A hazai csapat kitűnően játszott, teljesen megérdemelten nyert. Sajnos, nekünk nem sikerült megismételnünk a Sopron ellen mutatott jó játékunkat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK