2024.06.24., hétfő - IvánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Ismét Balaicz Zoltánt jelöli a Fidesz-KDNP

2024. március 04. hétfő, 19:09
Szerző: Vadas Zsuzsa
Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a június 9-i önkormányzati választáson újra Balaicz Zoltánt jelölik Zalaegerszeg városvezetői tisztségére.

2014 óta Zalaegerszeg polgármestere

Vigh László országgyűlési képviselő, választókerületi elnök emlékeztetett, hogy Balaicz Zoltán 2006-tól 2010-ig önkormányzati képviselő, 2010-től 2014-ig alpolgármester, 2014-től pedig polgármesterként dolgozik. Időközben elnyerte az Év Polgármestere díjat is. Zalaegerszeget „bezzegvárosként” emlegetik az országban, mert hihetetlen fejlesztések valósultak meg az elmúlt évtizedben, amit a következő időszakban is folytatni szeretnének. Mint fogalmazott, rövidesen újabb munkahelyek létrejöttét jelentik be, melyek a járműipari tesztpályához kapcsolódó beruházások által valósulnak meg. Szólt a rendkívül jó munkakapcsolatról, ami a képviselő és a városvezetés között van, és aminek köszönhetőek a sikerek.

Balaicz Zoltán elmondta, az elmúlt 10 évben sokat fejlődött Zalaegerszeg, erősödött a gazdaság, új beruházások készültek el, számos intézmény újult meg, és több utat, járdát, parkolót sikerült megújítani. Készülve a választásokra ismét elkészítették a következő önkormányzati ciklusra vonatkozó programot, melynek rövidített, 50 oldalas változata 100 pontot tartalmaz. Nem ígér csodát, csak reális, megvalósítható célokat tartalmaz.

A sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán aláírt egy dokumentumot is, melynek címe: Szerződés a zalaegerszegiekkel. Ebben többek között az áll, hogy a kampányban kizárólag a szakmaiságra koncentrálnak, elutasítják a személyeskedést, sárdobálást. Ha pedig nem sikerül a 100 pontból álló választási program legalább 70 százalékát megvalósítani, akkor nem indul újra 2029-ben a városvezetői posztért. Balaicz Zoltán jelezte, sikeres választási szereplés esetén továbbra is a jelenlegi alpolgármesterekkel – Bali Zoltánnal, Gecse Péterrel és dr. Vadvári Tiborral – szeretne együtt dolgozni.

Gecse Péter arról beszélt, hogy Zalaegerszeg fejlődő pályára állt és ez a fejlődés közös munka eredménye. Munkahelyteremtő nagyberuházások valósulnak meg, melyek növekvő bevétellel járnak és ez stabilitást ad a városnak. Szigorúan figyelni fognak a jövőben is az arányos városfejlesztésre.

Bali Zoltán alpolgármester és kampányfőnök hangsúlyozta: a kampányban az eredményeket kívánják kommunikálni, és a szakmai elképzeléseket. Személyeskedésektől mentes, a közös célokra figyelő kampányt szeretnének. Jelezte: a város 12 választókerületének eddigi fideszes képviselői a júniusi megmérettetésen valamennyien újra indulnak. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK