2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Ivóvíz-és szennyvíz-rekonstrukció a Hoffhalter Rudolf utcában

2024. április 23. kedd, 15:58
Szerző, fotó: Vadas Zsuzsa
Címkék: Útfelújítás
Jelentős közműcsere zajlik a zalaegerszegi Hoffhalter utcában, ahol elöregedett, közel ötven éves víz-gerincvezetéket cserélnek ki.

A felújítás érinti a vízbekötések átépítését is. A jelzett  szakaszon az elöregedett szennyvíz-gerinccsatorna szintén megújul: az új, tömött falú műanyag csövek vízszállító kapacitása kedvezőbb.

Mint a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester jelezte, folyamatosan kicserélik a városban az elöregedett közműveket és ezek a beruházások mindig nagy kihívást jelentenek pénzügyi szempontból. A Hoffhalter utcai közmű-kivitelezés mintegy 80 millió forint ráfordítással valósul meg önkormányzati forrásból. 

A műszaki tartalomról Somlai Péter, a polgármesteri hivatal közmű- és mélyépítő szakreferense beszélt részletesebben. A vízvezeték-kiváltás során öt vízbekötés átépítése és két új csatlakozási csomópont kiépítése is megtörténik. Összességében 228 méter hosszan zajlanak az víz-és szennyvíz rekonstrukciós munkálatok a Zalavíz Zrt. kivitelezésében. A munkaterületet április 8-án vették át és a munkálatokat az időjárás függvényében május végén fejezik be.  A nyomvonalas helyreállítás szilárd burkolattal történik. 
     
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK